Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.

Az eszközbővítést a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége hatmillió forintos célzott támogatásból oldotta meg.
A polgárőrök munkáját segítő eszközöket ünnepélyes keretek között adta át Dunaföldváron az egyesületeknek dr. Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke, Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint a polgárőrszervezetek helyi stratégiai partnerének, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Szabó Csaba.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy az ORFK-OBB támogatással most megvásárolt és átadott elektromos robogókkal, kerékpárokkal a cél a szolgálataikat végző polgárőrök mobilitásának fejlesztése. A megfelelő polgárőr arculati elemekkel felszerelt kétkerekűek feladatai között szereplő környezetvédelem is nagyobb hangsúlyt kaphat a szolgálatellátás során. Azokon a területeken is megmutatják hasznukat, ahol eddig a járműves szolgálatellátás nem, vagy kevésbé volt megoldható – például nyaralóövezetben, kerékpárutakon, megerősítve ezzel a közbiztonságot.
Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a most átadott 22 kerékpár és 10 elektromos robogó nagy lépés ismét a Tolna megyei polgárőrök életében. A folyamatos technikai fejlesztés, az állomány felkészültsége garancia arra, hogy a közbiztonság jövője biztosítva legyen, a lakosság szubjektív biztonságérzete növekedjen.
Az ünnepélyes átadáson részt vett Szabó Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés évek óta példaértékű, a két szervezet kölcsönösen segíti egymás munkáját. Átérzi a polgárőrök helyzetét a feladat ellátásuk kapcsán, mivel a polgárőrök önkéntesen, szabadidejüket feláldozva végzik tevékenységüket, valamint fő feladatkörük mellett részt vesznek a koronavírus-járvány megfékezésében a helyi önkormányzatokkal együttműködve, igény szerint, pedig karitatív feladatokat látnak el. Az átadott járművekkel továbbra is a közös szolgálatokat kívánják segíteni, hiszen a közösséget szolgáló áldozatos munka elvégzéséhez a megfelelő járműpark biztosítása is kiemelt szerepet kell, hogy kapjon. A főkapitány hangsúlyozta, hogy a rendőrség számára fontos, hogy a közrend és közbiztonság fenntartásában egyik legfőbb segítője is megfelelő technikai eszközökkel láthassa el feladatát.
A rendezvényen a Tamási Polgárőr Egyesület elnöke, Péter Csaba, valamint alelnöke, Lakos Antal vehettek át két elektromos robogót. – Az ünnepélyes átadásra az egyesületünk tagsága felé a közeljövőben megtartott közgyűlésen kerül majd sor. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, nagy segítség ez a szolgálat ellátásunk fokozottabb végrehajtásához, a gazdaságos és környezettudatos üzemeltetéshez, működéshez – mondta Péter Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!