Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.

Az eszközbővítést a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége hatmillió forintos célzott támogatásból oldotta meg.
A polgárőrök munkáját segítő eszközöket ünnepélyes keretek között adta át Dunaföldváron az egyesületeknek dr. Túrós András, az Országos Polgárőrszövetség elnöke, Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, valamint a polgárőrszervezetek helyi stratégiai partnerének, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Szabó Csaba.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke az átadáson hangsúlyozta, hogy az ORFK-OBB támogatással most megvásárolt és átadott elektromos robogókkal, kerékpárokkal a cél a szolgálataikat végző polgárőrök mobilitásának fejlesztése. A megfelelő polgárőr arculati elemekkel felszerelt kétkerekűek feladatai között szereplő környezetvédelem is nagyobb hangsúlyt kaphat a szolgálatellátás során. Azokon a területeken is megmutatják hasznukat, ahol eddig a járműves szolgálatellátás nem, vagy kevésbé volt megoldható – például nyaralóövezetben, kerékpárutakon, megerősítve ezzel a közbiztonságot.
Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a most átadott 22 kerékpár és 10 elektromos robogó nagy lépés ismét a Tolna megyei polgárőrök életében. A folyamatos technikai fejlesztés, az állomány felkészültsége garancia arra, hogy a közbiztonság jövője biztosítva legyen, a lakosság szubjektív biztonságérzete növekedjen.
Az ünnepélyes átadáson részt vett Szabó Csaba r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés évek óta példaértékű, a két szervezet kölcsönösen segíti egymás munkáját. Átérzi a polgárőrök helyzetét a feladat ellátásuk kapcsán, mivel a polgárőrök önkéntesen, szabadidejüket feláldozva végzik tevékenységüket, valamint fő feladatkörük mellett részt vesznek a koronavírus-járvány megfékezésében a helyi önkormányzatokkal együttműködve, igény szerint, pedig karitatív feladatokat látnak el. Az átadott járművekkel továbbra is a közös szolgálatokat kívánják segíteni, hiszen a közösséget szolgáló áldozatos munka elvégzéséhez a megfelelő járműpark biztosítása is kiemelt szerepet kell, hogy kapjon. A főkapitány hangsúlyozta, hogy a rendőrség számára fontos, hogy a közrend és közbiztonság fenntartásában egyik legfőbb segítője is megfelelő technikai eszközökkel láthassa el feladatát.
A rendezvényen a Tamási Polgárőr Egyesület elnöke, Péter Csaba, valamint alelnöke, Lakos Antal vehettek át két elektromos robogót. – Az ünnepélyes átadásra az egyesületünk tagsága felé a közeljövőben megtartott közgyűlésen kerül majd sor. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, nagy segítség ez a szolgálat ellátásunk fokozottabb végrehajtásához, a gazdaságos és környezettudatos üzemeltetéshez, működéshez – mondta Péter Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 08:56, péntek | Helyi

Böjte Csaba látogat Tamásiba

Szent Brigitta szentmise keretében július 23-án, pénteken 17 órától Böjte Csaba ferencesrendi atya is tiszteletét teszi Tamásiban.

2021. Július 23. 08:55, péntek | Helyi

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Tolna megyében

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

2021. Július 20. 08:37, kedd | Helyi

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

A Tamási Tűzoltólaktanya adott otthont június 26-án annak a rendezvénynek, melynek keretein belül önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok képviselői tanácskoztak.

2021. Július 20. 08:32, kedd | Helyi

Okirat-hamisító bandára csapott le a rendőrség Tolna megyében

Főiskolai és egyetemi okleveleket, jogosítványokat, érettségi és nyelvvizsga-bizonyítványokat gyártott a banda, összesen 113 ember ellen emeltek vádat.