Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 15. 14:48, szerda | Bulvár
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

Új formában valósulhat meg a cannes-i filmfesztivál

Új formában valósulhat meg a cannes-i filmfesztivál

A cannes-i fesztivál új megvalósítási formán gondolkodik idénre - közölték kedd este a szervezők, miután Emmanuel Macron francia államfő előző nap május 11-ig meghosszabbította a járvány miatti kijárási korlátozásokat,

és azt is jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.

"Nehéznek tűnik ezek után a cannes-i fesztivált idén az eredeti formájában megrendezni" - ismerték el közleményükben a szervezők. "Ugyanakkor tegnap este óta számos konzultációt indítottunk szakmabeliekkel Franciaországban és külföldön is. Arra jutottunk, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni annak érdekében, hogy a 2020-as cannes-i filmfesztivál valamilyen módon valós legyen" - tették hozzá.

"Mindenki tudja, hogy még nagyon sok a bizonytalanság a nemzetközi egészségügyi helyzetben. Reméljük, hogy hamarosan tájékoztatást tudunk adni arról, hogy milyen formát ölthet a 2020-as fesztivál" - hangsúlyozták a szervezők.

Thierry Frémaux fesztiváligazgató a múlt héten kizárta annak a lehetőségét a Variety filmes szaklapban, hogy digitális formában rendezzék meg a fesztivált.

"Cannes számára, a lényege, a története, a hatása szempontjából egy ilyen (internetes) megoldás nem tudna működni" - mondta a fesztiváligazgató.

Hasonló véleményt fogalmazott meg korábban Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója is, amikor jelezte, hogy jelenleg nem mérlegelik a szervezéssel kapcsolatban a digitális lehetőségeket.

A világ első számú nemzetközi filmfesztiválját - amelynek filmvására mintegy 40 ezer szakmabelit, a filmbemutatók pedig 200 ezer nézőt vonzanak - idén május 12. és 23. között rendezték volna meg Cannes-ban. A vezetőség már március közepén jelezte, hogy a tervezett időpontban nem tartják meg a rendezvényt, de fenntartották annak a lehetőségét, hogy június végén vagy július elején rendezik meg a seregszemlét.

Címkék: Cannes, filmfesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára