Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. November 12. 17:36, csütörtök | Helyi

Új sorozatot indít a Tolna Megyei Önkormányzat

Új sorozatot indít a Tolna Megyei Önkormányzat

Települései által az egész megyét – a gasztronómia tükrén keresztül – bemutató sorozatot indít útjára a Tolna Megyei Önkormányzat.

A Gasztromegye elnevezésű videó műsor célja, hogy felfedje a Tolna megyei falvak és városok kulináris kincseit. Az egy-egy településre fókuszáló kisfilmek kéthetente pénteken, 19 órakor, a megyei önkormányzat facebook oldalán kerülnek bemutatásra. A Gasztromegye című videó sorozat új színt kíván hozni a megyébe és az online térbe egyaránt. A műsor elkészítése a minőség, a szórakoztatás és persze az értékőrzés jegyében zajlik. A közösségi médiában látható videók segítenek felfedezni a megye kevésbé ismert településeit, s azok tradicionális fogásait. Emellett természetesen a közösségek nevezetességei, értékei, s helyenként akár egy-egy ismertebb személyiség is megjelenik majd. A Tolna Megyei Önkormányzat régóta elkötelezett a helyi értékek ügyét illetően. A megye pedig nem csupán természeti kincsekben, épített örökségben vagy kulturális téren gazdag, hanem a gasztronómia területén is. Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: a megye ciklusprogramja a TOLNA109 koncepcióra épül, melynek lényege, hogy a megye egészének gyarapítása és egységbe hívása az új éra fő feladata. Ennek értelmében nem csak fejlesztési forrásokkal támogatjuk közösségeinket, hanem értékközpontú akciókat is szervezünk az összetartás jegyében. A Gasztromegye a legújabb kezdeményezésünk – jelentette be a vezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.