Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Május 17. 13:59, csütörtök | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Új testvértelepülése van Tamásinak

Új testvértelepülése van Tamásinak

Az oroszországi Volgodonszkkal írtak alá együttműködési megállapodást.

A város életében kiemelkedő jelentőséggel bír a testvérvárosi kapcsolatok ápolása. Többek között a németországi Stollberg, Isernhagen és Wurzen, a lengyelországi Suchy Las, a franciaországi Montigny-en Gohelle, a kárpátaljai Tiszapéterfalva és Tamási között több program zajlott az elmúlt években.

Széles András alpolgármester a partnerségi kapcsolataikról elmondta: a kölcsönös látogatások révén jobban megismerhetjük egymást, a kultúrák sokszínűségét, felemelő hatását, a különböző szokások értékeit, a történelem közös és eltérő pontjait. A fenti törekvéseiket megerősítve kötötték meg kedden partnerségi kapcsolatukat az oroszországi Volgodonszkkal. A szerződést Porga Ferenc és Melnikov Viktor Pavlovics polgármesterek látták el kézjegyükkel az önkormányzat dísztermében. A két alpolgármester, Széles András és Makarov Szergej Mihailovics szintén részt vett a ceremónián. Az együttműködési megállapodás – amely magyar és orosz nyelven készült – aláírásával a két település hivatalosan is testvérvárosi kapcsolatba került.

Az Oroszország déli területén található városról annyit érdemes tudni, hogy a volgodonszki atomerőművet 2001-ben helyezték üzembe, és két reaktora van. A létesítmény az első ilyen a hatalmas kiterjedésű országban, amelyet a csernobili atomerőmű 1986-os balesete után üzembe helyeztek. Széles András kiemelte, a település az orosz nukleáris technológia központja, egyetem is működik a városban. Elképzelhető, hogy az ott végzett szakemberek megjelenhetnek majd a paksi erőműbővítési beruházásnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.