Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: MTI/KKM/Király Márton

Újabb gyógyszerszállítmány érkezett, ezúttal Japánból

Újabb gyógyszerszállítmány érkezett, ezúttal Japánból

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban,

hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik - emelte ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott