Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 05. 09:12, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Újabb intenzív tárgyalások következnek a Brexit ügyében

Újabb intenzív tárgyalások következnek a Brexit ügyében

Tizenegy hónapos, intenzív tárgyalási folyamat következik Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének határideje, 2020. január 31-e után

- mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szombaton az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a következő időszakban többek között kereskedelmi, biztonsági és külpolitikai keretegyezményekről tárgyalnak majd a felek.

Az eddigi tárgyalásokhoz képest nagy előrelépés, hogy a brit konzervatívoknak egyértelmű felhatalmazást adott a decemberi fölényes győzelmük - jegyezte meg Gálik Zoltán.

Elmondta: felmérések szerint a britek optimistán tekintenek az elkövetkező időszak elé, azonban az ipar területén a bizonytalanság továbbra is adott lesz, mivel nem lehet tudni, hogy 2021. január elseje után milyen kapcsolatrendszer lesz érvényben Nagy-Britannia és az Európai Unió között.

Címkék: brexit, tárgyalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).