Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 02. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újításokkal bővült a MÁV mobilalkalmazás

Újításokkal bővült a MÁV mobilalkalmazás

Fontos újításokkal bővült a MÁV mobilalkalmazás - hívta fel a figyelmet a vasúttársaság kedden.

A legújabb verziófrissítés után a MÁV alkalmazásban megváltott belföldi vasúti menetjegyek és egyes nemzetközi START ajánlatok esetén a sikeres vásárlást visszaigazoló e-mail tartalmazza a jegyeket PDF formátumban is. Ezeket ellenőrzéskor kinyomtatva, vagy arra alkalmas eszköz képernyőjén lehet bemutatni.

A közlemény szerint a járványhelyzet drasztikus, csaknem 80 százalékos visszaesést okozott a nemzetközi vasúti utasforgalomban, a vasúttársaság ennek ellenére fejlesztésre használta fel ezt az időszakot is.

Az osztrák, cseh és szlovák városok után december 2-tól a Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába utazók menetjegyüket megvásárolhatják a MÁV mobilalkalmazással. A december 13-i menetrendváltástól pedig START Europa néven Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába is megvásárolhatóvá válnak a jegyek a megújuló Elvira rendszeren belül.

A MÁV tájékoztatása szerint a jövőben a pénztárak helyett még jobban az önkiszolgáló megoldások felé terelődik a jegyeladás, a járványhelyzet felgyorsította ezt a folyamatot.

A jegyértékesítési háttérrendszer nagy előnye, hogy a MÁV-HÉV-et, a Volánbuszt, vagy akár a helyi közlekedést is ki tudja szolgálni. Utóbbira jó példa a MÁV applikációból megvásárolható szegedi napijegy, dunaharaszti zónabérlet, valamint a MÁV-Volánbusz-integráció részeként az elmúlt időszakban Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Nagykanizsán is gyorsabbá és egyszerűbbé váló buszbérlet-vásárlás - közölte a vasúttársaság.

A belföldi jegyek 43 százalékát még jegypénztárban, 27 százalékát online (webes felületen vagy a MÁV applikációval), 16 százalékát pedig automatákból veszik az utasok. Az applikáció regisztrált felhasználóinak száma meghaladja a 428 ezret. Tavaly csaknem 4,6 millió belföldi vasúti menetjegyet, bérletet, pót- és helyjegyet vásároltak az utasok a MÁV mobilalkalmazásán keresztül, idén november végéig pedig annak ellenére csaknem 5,7 milliót, hogy a járványhelyzet miatt a belföldi utasszám is csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.