Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2022. Július 10. 09:56, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Unokáját kényszerítette munkára a nagyanyja és élettársa

Unokáját kényszerítette munkára a nagyanyja és élettársa

Elfogták a rendőrök azt az asszonyt, aki 11 éves korától kezdve kényszermunkára kényszerítette unokáját Botykapeterden. A nő barátját is őrizetbe vették a rendőrök.

A rendőrök pénteken egy 63 éves nőt és egy 50 éves férfit fogtak el Botykapeterden. Az asszony a gyámsága és gondozása alatt álló, most 13 éves fiú unokáját az elmúlt két évben, vagyis 11 éves kora óta rendszeresen különböző fizikai – főként mezőgazdasági jellegű – munkák elvégzésre kényszerítette, majd a munkáért kapott pénzt elvette a gyermektől – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy ő szállította el élettársa fiát a munkavégzés helyére, majd onnan haza. Amikor a fiú ellenkezett, akkor veszekedéssel, kiabálással kényszerítette munkára, de olyan is előfordult, hogy a férfi vette át a gyermek munkabérét, amelyet ezután átadott a nagymamának.

A rendőrök a nagymamát és a férfit is gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 13:58, péntek | Belföld

Makronóm Intézet: elérheti az 1 százalékot az idei GDP-növekedés

Pozitív, akár egy százalékos idei GDP-növekedést várnak a Makronóm Intézet szakértői, akik szerint a kormányzati előrejelzésben szereplő 1,5 százalékos emelkedés sem lehetetlen.

2023. Január 27. 13:57, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: elfogadhatatlan, hogy a német kormány miniszterei akadályozzák a paksi bővítést

Felháborító, hogy a német kormány zöldpárti miniszterei ideológiai vagy politikai okokból blokkolják a paksi bővítést, erre ráadásul semmifajta európai jogalap nincs, nem tiltott a nukleáris együttműködés Oroszországgal

2023. Január 27. 13:55, péntek | Belföld

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez 650 ezren csatlakoztak

Magyarország legnagyobb ünnepi összefogásához, az adventi adománygyűjtéséhez több mint 650 ezer adományozó csatlakozott és csaknem 300 millió forintot gyűjtöttek össze.

2023. Január 27. 13:50, péntek | Belföld

Nébih: Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó a TEDi üzleteiből

Határérték feletti, technológiai eredetű szennyezőanyagok miatt Aldiva Unicorn Wheels 220 grammos Aldiva kekszet hívott vissza a forgalmazó - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).