Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. Augusztus 12. 08:49, hétfő | Helyi

Utcát neveznek át Tamásiban

Utcát neveznek át Tamásiban

A döntés értelmében megszűnik a Károlyi Mihály utca elnevezés, a jövőben a Hirt Ferenc utca nevet viseli majd a terület.

Több ok is vezetett ahhoz, hogy megváltoztassák az utca nevét. Egyik, hogy a Földrajzinév-bizottság a Károlyi Mihály elnevezést a nem támogatandó kategóriába sorolta, illetve a kormányhivataltól is kapott a város egy jelzést, miszerint ne legyen ilyen elnevezésű közterület Tamásiban. Károlyi Mihály személyét a rendszerváltás óta publicisztikai és politikai viták övezik, többen, akárcsak az 1919 utáni években, rá hárítják az első világháborút követő összeomlás, kapituláció, a forradalmak és Trianon felelősségét. Nem állapítható meg minden kétséget kizárólag, hogy közvetlenül részt vett volna önkényuralmi rendszer megalapozásában, kiépítésében, fenntartásában, de vitatott történelmi szerepénél fogva nem javasolt, hogy róla közterületet, közintézményt nevezzenek el – áll a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalásában. Tamásiban a képviselő-testület Károlyi Mihály helyett a Hirt Ferenc utca elnevezés mellett döntött. Az érintetteket írásban kérdezték meg erről, a visszaérkezett írásos válaszok közül az ott lakók 2/3-a támogatta a döntést.
Még egy közterület elnevezés aktuális a városban: az elkészült Szentháromság szobor környéke Mátyás Imre plébános javaslatára a Szentháromság tér nevet viseli a jövőben, így a plébánia épülete a Szentháromság tér 1. szám alatt található majd.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 10:42, szerda | Helyi

Adj Magadból egy keveset, hogy másnak lehessen

Ezzel a szlogennel hirdettek akciót Iregszemcsén.

2019. December 11. 10:41, szerda | Helyi

Közel harminc millió forintnyi támogatás jutott Tolna megyébe

A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 3 400 000 forint támogatásban részesült.

2019. December 11. 10:38, szerda | Helyi

Példaértékűen fogtak össze a polgárőrök

A közelmúltban egy nagyszabású sportrendezvény alkalmával voltak a szervezők segítségére.

2019. December 09. 12:00, hétfő | Helyi

Mikulás-napi akciót tartottak Tolna megyében

Az egyenruhások ajándékkal kedveskedtek a szabálykövető autósoknak.