Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. November 24. 14:46, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Utolsó hét az utolsó kampányban - rohamra készülnek az alkuszok

Utolsó hét az utolsó kampányban - rohamra készülnek az alkuszok

Már csak egy hét van hátra az idei kötelező kampányból, melyben utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok.

A Baleseti Adó véglegessé válása miatt, a hagyományosan a legtöbb váltót hozó utolsó hét, akár több százezer váltót és rekordösszegű megtakarítást hozhat - a Biztosítás.hu internetes portál szerint.

Már csak a jövő szerdáig hátralévő, szűk egy hét áll azoknak a rendelkezésére, akik olcsóbbra szeretnék cserélni kötelező biztosításukat az idei kampányban. Bár a kampány végéhez közeledve egyre kevesebb és kevesebb idő áll rendelkezésére az ügyek intézéséhez, a tapasztalatok alapján az autósok több mint 30 százaléka mégis ebben az időszakban hozza meg döntését. Az idén a díjakra rakodó Baleseti Adó, valamint az a tény, hogy a 12.500 forintos átlagos szintre süllyedt díjak minden bizonnyal elérték lehető legalacsonyabb szintjüket, az autósok számára komoly döntési helyzetet teremtenek.

Mivel a jövőben már nem várható a díjak érdemi csökkenése, sok autós évekre annál a biztosítónál köthet ki, amelyet ebben a kampányban választ magának. A most elérhető tíz ezer forintnál is nagyobb kötelező biztosítási díjmegtakarítás, az e mellé elérhető közel 30 ezer forintos átlagos CASCO díjcsökkenés, valamint a 10 forintos literenkénti üzemanyag kedvezmény, szinte karácsony előtti hangulatot teremt az autósok számára. Ennek megfelelően az internetes alkuszok és a biztosítók is megfeszített munkával készülnek az utolsó heti rohamra, bár a Biztosítás.hu szerint a váltók végleges száma idén mindezek dacára is egy millió alatt marad. Az alkusz szerint ennek az a magyarázata, hogy az előző 3-5 évben az autósok tömegei szerződtek már át olcsóbb kötelező díjakra.

Az előző évek folyamatosan változó kötelező biztosítási szabályozására tenne pontot egy készülő javaslat, mely megengedné a biztosítók számára, hogy korábban meghirdetett díjaikat a jövőben bármikor módosíthassák. A megváltoztatott díjak azonban a kihirdetést követő minimum 60. naptól kezdődően lépnének hatályba. Ezzel párhuzamosan az új tarifák két országos napilapban történő megjelentetési kötelezettsége is megszűnne, helyette a megváltozott díjak meghirdetése a biztosítók internetes honlapján és a PSZÁF oldalain lenne kötelező. Az autósok számára az új díj azonban csak a következő biztosítási évfordulójuktól kezdődően lenne elérhető.

A Biztosítás.hu szerint mindez az elkövetkezendő évek novemberi kampányait csak kis mértékben befolyásolná, azonban azzal, hogy a kampányban rosszul szereplő biztosítók számára megteremtené a javítás, az év közbeni tarifamódosítás lehetőségét, növelné a biztosítók közötti évközi versenyt. Mindez a novemberinél jelenleg magasabb szinten lévő, év közbeni díjak csökkenéséhez vezetne, ami az újonnan vásárolt autók tulajdonosait hozná a jelenleginél kedvezőbb helyzetbe.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: alkusz, Baleseti Adó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során