Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Április 03. 10:24, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt és elásott egy hajléktalan nőt

Vádat emeltek a férfi ellen, aki megölt és elásott egy hajléktalan nőt

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2012 júliusában Budapest II. kerületében baltával agyonvert egy hajléktalan nőt, majd elásta a holttestét - tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

Ibolya Tibor hozzátette: a férfi élettársát - aki segédkezett a meggyilkolt nő holttestének elásásakor - bűnpártolással vádolják.
A közlemény szerint a hajléktalan vádlottak - az 52 éves férfi és a 41 éves nő - együtt éltek a szintén fedél nélküli áldozattal egy faházban, a Nyéki-hegy oldalában.
A gyilkosság napján az asszony és a vádlott között anyagi természetű vita alakult ki. A szóváltás kiabálássá fajult, amelynek végén a férfi baltával, majd a baltanyéllel agyonverte a nőt.
Ezután a kályhában elégették a sértett személyes tárgyait - iratait, táskáját, ruháit -, valamint az elkövetéshez használt baltanyelet, az áldozat vászonba csavart holttestét pedig elásták a faház mellett.
Az asszony holttestét csaknem három hónappal később találta meg a nyomozó hatóság.
A Fővárosi Főügyészség mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - közölte Ibolya Tibor.

Címkék: Bűnügy-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.