Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 01. 10:52, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Vádat emeltek az újfehértói halálos vadászbaleset gyanúsítottja ellen

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit,

aki tavaly májusban egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott vadászpuskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat az egyik ismerőse hívta meg őzbakra vadászni, illetve kipróbálásra felajánlotta számára a körülbelül hat kilométer hatótávolságú vadászpuskáját is.

A két férfi a helyi vadásztársaság egyik tagjával 2020. május 15-én ment ki Újfehértó határába, a vádlott az álló gépkocsiból két lövést adott egy őzbakra, de egyik lövés sem talált. A fegyver kibiztosítása közben a puska csövét a város lakott területének irányába tartotta és közben egy vétlen lövést adott le.

A kilőtt lövedék eltalálta az onnan 2161 méter távolságra, a családi háza udvarán tartózkodó sértettet. A lelassult és stabilitását vesztett lövedék olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy kórházba szállítását követően meghalt - ismertette Martossy György, megjegyezve, életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A főügyész hozzátette, a baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést vagy anyagi kárt.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.