Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2012. Január 15. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Változást hozott 2012

Változást hozott 2012

Minimálbér és garantált bérminimum emelés, elvárt keresetemelés - csak néhány a tavaly év végén elfogadott változás közül, amelyeket már elsejétől alkalmazni kell.

2012. január 1-től a minimálbér összege 93 ezer forintra emelkedett, a garantált bérminimum pedig 108 ezer forintra.

Módosult az ÁFA visszaigénylés szabálya is, és néhány passzus érintette a Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP kártya) és a várhatóan februártól kapható Erzsébet utalványt is. A Deloitte tanácsadó cég adópartnere, Veszprémi István a Gazdasági Rádiónak azt mondta, szerinte a SZÉP kártyát érintő legfontosabb változás, hogy szálláshellyel kapcsolatos szolgáltatás nélkül is lehet vendéglátásra, vagy szabadidős tevékenységre használni a kártyát.

A Széchenyi Pihenő Kártya január 1-jétől vendéglátásra és szabadidős szolgáltatásra szálláshely igénybevétele nélkül, önállóan is használható. A munkavállalónak pontosan meg kell határoznia, hogy az egyes alszámlákra mennyi összeget szán. Ennek megfelelően a munkáltató dolgozónként a három alszámlának megfelelően három összeget közöl a kártyát kibocsátó intézménnyel, ugyanakkor a pénzügyi utalás történhet akár egy tételben is.A SZÉP Kártya alszámláira vásárolt elektronikus utalványok később az alszámlák között nem mozgathatók, azonban szálláshellyel kapcsolatos kiadásokat mindhárom alszámláról lehet finanszírozni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába

Sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.