Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. December 01. 19:50, csütörtök | Sport

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin

Beszélgetés Dominik GT-vel a Therwoolin VIII. Zemplén rally után.

Túl vagy életed első Rally2-es bajnokságán, vége az évadzáró futamnak is, ahol J4F kategóriában első lettél, és abszolútban is igen előkelő helyen végeztél. Mi volt a váratlan autó és kategória váltás oka?
- Az autó váltás engem is meglepett, én úgy tudtam még este, hogy nem tudok indulni, mert a Hondánál váratlan műszaki hiba lépett fel, amit idő és alkatrész hiányában már nem lehetett megoldani. Aztán kicsit később Apa mondta, hogy nyugodjak meg lesz valami autó, reggel menjek pályát, járni mire végzünk, addigra mindent elintéz. Akkor még nem tudtam, hogy már túl van rajta és az autó már a Berényi Racing kamionjában útra kész. Aztán másnap délután egy körül a szerviz parkban lehullt a lepel a Peugeot 208-ról. Mit mondjak volt megdöbbenés, öröm és bevallom egy kis bizonytalanság is részemről. Nem ültem még ilyen lovon, szelíd lesz vagy szilaj?

Végül is sikerült problémamentesen teljesíteni a versenyt, az eredménynek örülök, hiszen elsőre nem volt rossz, de érzem, hogy bőven hagytam benne. Alig várom a következő találkozásunkat.

Milyen volt az első gyors illetve mire gondoltál a rajt előtt?
- A rajt előtt sok emlék és gondolat kavargott bennem. Nemrég még a pályák szélén álltam és néztem a versenyeket. Apával és Anyával osztottam meg az álmaimat, hogy majd szeretnék versenyző lenni. Apával álltam az egyik gyors közepén és mutattam neki, hogy majd ilyen Peugeot-ot szeretnék vezetni. És most Itt ülök egy 208 R4-ben amit eddig csak a pálya széléről néztem. Oké itt vagyok, itt a kocsi mindjárt rajtolunk, a...-ba kell ezzel egyáltalán elindulni???
Eltelt pár nap a verseny óta. Hogyan látod visszanézve az eseményeket? Csinálnál-e bármit másképp?
- Visszagondolva és visszanézve a belső felvételeket azt gondolom minden a helyén volt látszik pár helyen az óvatosság, de szerintem ezt nem lehetett tovább élezni, mert se teszt se bármilyen tapasztalat nem volt az autóval - a Zemplén Rally pályái is ismeretlenek, nagyon nehezek és még ott volt a sötétedés utáni szakasz is - ezt így kellett lehozni!
Igen egy dolgot csinálnék másképp, a céldobogó után Miskolc felé venném az irányt a Peugeottal, nem adnám vissza Berényi Lacinak.

Volt-e valamilyen kaland vagy említésre méltó story a verseny alatt?
- A mádi gyorson volt egy beton vályú, ami irtózatosan megdobta az autót, hirtelen a füvön találtuk magunkat, de sikerült megoldani a váratlan helyzetet.

Vége a Bajnokságod első évének, hogy értékeled? Mik a további tervek? Hol és milyen autóval láthatunk legközelebb?
- Nem volt könnyű az első év, de sok szempontból sikeres volt és váratlan barátságokat hozott. Ha valamit megtanultam az idén akkor az az, hogy a versenyről-versenyre változó körülmények / minden pálya új és más mint a többi /, a körülöttem folyamatosan változó emberek / szerelők, navigátorok ...stb / extrém időjárási körülmények / Kazincbarcikán hőségriadó, Pécsen 3 napig szakadó eső / és az autó folyamatos változásai a tesztek hiánya, illetve mindezek összességének kezelése. Összefoglalva, megtanultam alkalmazkodni, ezt biztosan hasznosítani tudom a jövőben. Minden tekintetben sokat tanultam és sok tapasztalatot szereztem. Ezt az utolsó versenyt a Peugeottal éreztem az egész évad jutalmának, megkoronázásának! Persze az 5. kategória éves 3. helyének is örülök. Szerintem, idén már nem lesz komolyabb verseny. Most az érettségimre kell koncentrálnom. Folytatom a megkezdett munkát a Fitt4Race-el. Jövőre a Rally1-ben szeretném folytatni Bán Viktorral. A 2023-as évet szintén a tanulásra és a dinamikus fejlődésre szánom.
Mivel még nincs pontos versenynaptár a 2023-as évre, ezért konkrét versenyt nem tudok mondani, de az első ORB futamon mindenképpen ott leszünk!

Hálás köszönet a Szüleimnek!

Köszönök mindent a Berényi Racingnak, Juhász Csabinak, Papp Gyurinak, a verseny szervezőknek, és a nézőknek!

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.