Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Október 17. 10:37, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Várja a szavazatokat a Pántlika Néptánc Együttes

Várja a szavazatokat a Pántlika Néptánc Együttes

A Prima Gála közönségdíjasát ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre SMS-ben lehet szavazni október 25-ig.

Immár 14. alkalommal rendezi meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna megyei szervezete a megyei Prima Gálát október 26-án 18 órától. A közönségdíjast ez alkalommal is a megye lakossága választhatja ki a három jelölt közül, akikre SMS-ben lehet szavazni október 25-ig.

A bonyhádi Kränzlein Néptánc Egyesület, a Szekszárdi Muslinca Kórus és a tamási Pántlika Néptánc Együttes várja a szavazatokat.

Tizenöt éve Tamásiban megalakult egy olyan közösség, mely a népi kultúra megőrzését, a hétköznapok és az ünnepek hagyományainak megélését, a néptánc tradíciójának továbbadását tűzte ki céljául. A régi szokások felelevenítése mellett a közösségépítés, a generációk közti együttműködés erősítése, az együvé tartozás érzése a Pántlika Néptánc Együttes legfőbb mozgatórugója.

Az eltelt másfél évtizedben a kezdeti lelkesedés mit sem csökkent, sőt, az akkor még viszonylag kis létszámú csoport ma már közel száz főt számlál, a város és környéke emblematikus művészeti közösségévé vált. Az öt különböző korcsoportban táncoló gyerekek, fiatalok és felnőttek a rendszeres próbák és az együtt töltött idő alatt összetartó baráti közösséggé kovácsolódtak. A jól felépített célok, tervek, a felelősségteljes közös munka meghozta eredményét, a csoport egyre inkább helyet kapott a térség művészeti életében, melyről minősítések, díjak, elismerések tanúskodnak. Fejér, Baranya, Tolna megye művészeti fesztiváljain, versenyein arany, kiemelt arany minősítések, különdíjak sora jelzi az együttes fejlődését, az ott zajló művészeti munka magas színvonalát.

Így lesz érvényes a voksolás

A Kränzlein Néptánc Egyesületre a 30/743-4162-es, a Szekszárdi Muslinca Kórusra a 30/747-8310-es, a Pántlika Néptánc Együttesre a 30/743-4263-as telefonszámra küldendő SMS-ekkel lehet szavazni. Az üres SMS is érvényes: tehát ha valaki semmit sem ír az elküldött üzenetbe, az akkor is regisztrálandó szavazatnak számít. Egy számról többször is lehet szavazatot küldeni, mindegyik érvényes. A telefonhívás viszont érvénytelen! Szavazni mostantól október 25. napjáig, délig lehet. A 12 óra után érkező SMS-ek már érvénytelenek.

A szavazók közül három sorsolással kiválasztott személy partnerével együtt részt vehet a gálán és az állófogadáson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.