Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Június 27. 12:37, csütörtök | Helyi
Forrás: tamasi.hu

Védekezni kell a parlagfű ellen

Védekezni kell a parlagfű ellen

A közterület-felügyelet munkáját segítő városőr jelentései alapján az elmúlt években egyre nő azon belterületi ingatlanok száma Tamásiban, amelyeket nem a megfelelő módon gondoznak.

Ez elsősorban a növényzet elburjánzását, szomszédos ingatlanra történő terjedését, parlagfű megjelenését jelenti. Ilyen esetekben felszólítják az ingatlantulajdonost területének rendbetételére, amit általában el is végeznek, de sajnos nem azonnali felszólításra. Kényszerkaszálás elrendelésére csak parlagfű jelenléte során van lehetőség – tájékoztatott a város önkormányzata. Az ingatlan tulajdonosának kötelessége rendbe tennie a területét. Ha ennek nem tesz eleget, akkor elrendelhetik a közérdekű védekezést. Ez azt jelenti, hogy a munkát elvégző vállalkozó vagy vállalkozók beléphetnek a területre, és lekaszálhatják a parlagfüvet. Az erre való jogosultságukat kérésre ugyan kötelesek igazolni, az ingatlan tulajdonosa viszont köteles a közérdekű védekezéssel megbízott személyek munkavégzését tűrni, illetve segíteni. Fontos információ, hogy az irtással járó költségeket az ingatlan használójának, tulajdonosának kell viselnie. Emellett érdemes tudni, hogy a növényvédelmi hatóság növényvédelmi bírságot szabhat ki, amelynek a mértéke a károsítóval fertőzött terület méretétől függően tizenötezer forinttól akár ötmillió forintig is terjedhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!