Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 21. 13:05, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

A verekedés szerda délután történt, akkor hívták ki a rendőrséget a blazuji táborban kitört verekedés miatt. A dulakodás közben a migránsok két rendőrnek és a tábor egyik dolgozójának is könnyebb sérüléseket okoztak, valamint rendőrautókat és a tábor irodai felszerelését rongálták meg.

Az összecsapás azután tört ki, hogy a hatóságok megpróbáltak eltávolítani a táborból egy migránst, aki korábban rendbontást okozott, társai pedig igyekeztek őt "kiszabadítani".

A hivatalos adatok szerint jelenleg mintegy 6-8 ezer illegális bevándorló van Bosznia-Hercegovinában. Ők Horvátországon keresztül szeretnének az Európai Unióba jutni, a migránsválság, majd a koronavírus-járvány miatt megerősített határvédelem miatt viszont csak nehezen tudnak továbbmenni. A blazuji táborban körülbelül háromezren tartózkodnak.

A 2015-ös migránsválság idején több mint egymillió migráns haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, főleg Észak-Macedóniát, Szerbiát és Magyarországot használva tranzitútvonalként. Miután Magyarország műszaki határzárat állított fel, a migránsok Horvátország és Bosznia-Hercegovina felé vették az irányt.

Címkék: bosznia, migráns

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.