Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 22. 20:10, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI Fotó: Donka Ferenc

Veszélyes anyagot szállító kamion borult fel az M5-ös autópályán

Veszélyes anyagot szállító kamion borult fel az M5-ös autópályán

A főváros felé vezető oldalon már lehet közlekedni az M5-os autópályán Városföld közelében, ahol szombat délután felborult egy veszélyes anyagot szállító tartálykocsi - közölte a közútkezelő a honlapján. A Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset következtében a jármű tartályából fenol szivárgott, de mennyisége a lakosságra nem veszélyes.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban azt közölte: a lengyel rendszámú, veszélyes anyagot szállító kamion nem sokkal fél kettő után, eddig tisztázatlan körülmények között tért le az útról és hajtott árokba. A jármű a baleset következtében az oldalára borult az M5-ös autópálya Szeged felé vezető forgalmi sávjai mellett. A rendőrség a műszaki mentés idejére korábban az autópályát mindkét irányban lezárta az érintett szakaszon, a forgalmat a Kecskemét-dél lehajtónál (az 52-es főútnál) és Kiskunfélegyházánál elterelték.
Kovács Andrea, Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő szombat este az MTI-nek elmondta: a baleset következtében a jármű tartályának a belső része nem sérült meg, de a tartályból fenol szivárgott ki, mennyisége azonban nem érte el a lakosságra veszélyes mértéket. Ennek ellenére folyamatosan mérik az anyag mennyiségét a levegőben.
Hozzátette, hogy jelenleg várják azt a szállító járművet, amelybe átfejtik majd az anyagot, azt követően kezdődhet meg a sérült tartálykocsi műszaki mentése, majd mentesíteni kell a területet, semlegesíteni kell a kiszivárgott anyagot.
A szóvivő kitért arra, hogy a környezetvédelmi hatóság is a helyszínen vizsgálódik.
Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette azt a sajtóinformációt, amely szerint a kamion sofőrje nem sérült meg, de a járműből kiszállva rosszullétre panaszkodott a baleset után, ezért a mentők megfigyelésre a kecskeméti kórházba szállították.

Címkék: Baleset-közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön