Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 26. 07:04, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vona: sikerrel teljesítettük "tavaszi hadjáratunkat"

Vona: sikerrel teljesítettük

A Jobbik az európai parlamenti (EP-) választáson elérte célját, sikerrel teljesítette "tavaszi hadjáratát" - jelentette ki Vona Gábor a párt vasárnapi eredményváró rendezvényén, Budapesten, miután kiderült, hogy három mandátumot szereztek az EP-ben.

A pártelnök szavai szerint az EP-választás eredményének két fontos belpolitikai üzenete az, hogy a Jobbik a második erő, az MSZP pedig összeomlott. Ennek a két változásnak egy irányba mutató következménye, hogy a Jobbik lehet a Fidesz kihívója, a lehetséges váltópárt - emelte ki, megjegyezve: ez óriási felelősség is.
Úgy vélte: az alacsony részvétel intő jel, mert azt mutatja, hogy a magyar társadalom nem hisz ennek az Európai Uniónak, az otthon maradók azt üzenték, hogy így nem kérnek belőle. Hozzátette: nem csupán az alacsony részvétel üzente ezt, hanem az is, hogy Európa-szerte az euszkeptikus, eurealista pártok sikere azt bizonyítja, hogy "mindannyian szeretnénk egy közös Európát, mi is, de valami egészen mást, mint amit jelen pillanatban kínálnak nekünk".
Vona Gábor a Jobbik eddigi választási eredményeit felidézve kiemelte: eljött az idő, a hosszú, kemény munka meghozta eredményét, pártja a legerősebb ellenzéki párt.
Azt mondta, a választási kampányban példátlan, "aljas támadásoknak" voltak kitéve a Fidesz és az MSZP részéről, de az eredmény azt üzeni, hogy a Jobbik "betonerős", nem lehet megroppantani.
A politikus szerint a Fidesz gazdagokat támogató gazdaságpolitikájával szemben a Jobbik maradt az utolsó mentsvár a többi között a munkavállalóknak, a kisnyugdíjasoknak, a fiataloknak és a kisvállalkozóknak.
Vona Gábor köszönetet mondott a választóknak és gratulált a párt három EP-képviselőjének. Megjegyezte: most koccintanak egyet, de aztán még keményebben és elszántabban készülnek az őszi önkormányzati választásra, mert mint fogalmazott, másodikból lesz az első.
A pártelnök minden mandátumszerző politikusuknak gratulált, jobbulást kívánva a kémkedési gyanúba került, kórházban lévő Kovács Bélának.
Morvai Krisztina, a párt EP-listavezetője arról beszélt: olyan körülmények között érte el a Jobbik az eredményt, amikor a sajtó, a titkosszolgálatok és az ügyészség közvetlen politikai kontroll alatt áll, de több százezer ember megmutatta, hogy nem lehet az '50-es éveket visszahozni. A következő lépésnek az európai földvédő mozgalmak összefogását nevezte, hangsúlyozva: egyetlen talpalatnyi földet sem akar külföldiek kézen látni. A politikus céljai között említette az emberi méltóság és az élelmiszer-önrendelkezés melletti küzdelmet is.

Címkék: EP2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.