Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 08. 09:14, kedd | Helyi

Zajlanak a művelődési központ kármentesítő munkálatai

Zajlanak a művelődési központ kármentesítő munkálatai

Az épület két héttel ezelőtt megsüllyedt, a falak megrepedeztek. A várhatóan hetekig eltartó munkálatokról Porga Ferenc, a város polgármestere nyilatkozott.

- A művelődési központ épületén április 23-án reggel repedések jelentek meg, egészen pontosan a polgármesteri hivatal felé eső részén – mondta a városvezető. - Még rosszabb hír volt számunkra az, hogy ezek a repedések gyorsan nőttek, szélesedtek. Kutatóárkot alakítottunk ki, hogy a problémát közvetlenül is fel tudjuk tárni, ekkor derült ki, hogy az épület délkeleti sarka gyakorlatilag teljes mértékben vízben áll. Folytattuk a keresést arra vonatkozóan, hogy megtaláljuk a hiba forrását, ez sikerült is: a Túrmezei tér alatt egy nyomás alatt lévő vízvezeték törése okozta a problémát, ennek következtében hetek, de lehet, hogy hónapok óta ázik az épület. A DRV Zrt. szakemberei kiiktatták ezt a törött vezetéket, a probléma megszűnt, így elmondhatjuk, hogy az épület biztonságban van, de a kármentesítő munkálatok még nem értek véget. Több méter mélyen fel kell tárni az alapokat, kicserélni az iszapos, vizes földet, és megfelelő műszaki megoldással biztosítani kell azt, hogy tovább ne mozduljon el az épület. Ezek a munkálatok jelenleg is zajlanak, valószínűleg még néhány héten keresztül tartanak, ezúton is szeretném kérni a lakosság türelmét, a téren és a városközpontban közlekedők megértését!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.