Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Április 06. 09:30, hétfő | Helyi

Zsongó tavasz a Würtz Iskolában

Zsongó tavasz a Würtz Iskolában

A harmadik osztályosok közösen várták a tavaszt: feldíszítették osztályaikat, tojásfát állítottak, tanítási órákon pedig a húsvéthoz kapcsolódó tananyaggal ismerkedhettek meg, rendhagyó módon

Az iskola 3. évfolyamán hagyományossá vált tavaszi témahét március 23-25-ig zajlott. A gyerekek tavaszi díszbe öltöztették az osztályokat, tojásfát készítettek. Minden nap reggelén az iskolarádióban az általuk előadott műsort hallgatthatták meg a többiek a tavaszról, a húsvétról, az ünnep eredetéről, a hozzá kapcsolódó népszokásokról. Tanítási órákon a témához kapcsolódó tananyaggal ismerkedhettek meg a hagyományostól eltérő formában.
A tanulók így emlékeztek a különleges napokra:

„Nagyon érdekes volt hétfőn, 11 órakor a hangversenyteremben a különleges énekóra, amit a zeneiskola tanárai és a harmadikos évfolyam zeneiskolás tanulói, évfolyamtársaink tartottak nekünk, együtt énekeltünk, tapsoltunk, játszottunk” (Szathmáry Milán3.b).

„Az első nap délutánján a hittanoktató, Ildi néni elmondta nekünk, hogy mit jelent a keresztényeknek a húsvét, mit ünnepelnek ilyenkor, sok újat hallottam.” (Balaskó Lili 3.b).

„Kedden a kézműves foglalkozáson a húsvéthoz kapcsolódó dolgokat lehetett készíteni. Nekem azért tetszett, mert minden osztályban mást lehetett csinálni.” (Horváth Gábor 3.a).

„Kedden délelőtt kézműveskedhettünk, nyolc helyszínen készíthettünk magunknak és szeretteinknek húsvéti ajándékot. " (Szűcs Dániel 3.b)

„Nekem a közös tesi óra tetszett a legjobban. Hogy miért? Az egész óra játékkal telt (fatálcával egyensúlyozás a bóják között, kupakok szétválogatása hokiütővel, célba-dobás). A legjobb móka az óriástojás kézről-kézre adása volt!” (Gőbölös Diána 3.a)

Délután a Pacsmagi-tavakról és környékéről láttak csodálatos fotókat a gyerekek.

„Az én kedvenc napom a kedd volt, mert délután jött a Molnár Zoli bácsi, nagyon sok képet mutatott madarakról, rókákról. Sok érdekeset mesélt. Volt olyan kép, amin egy szelíd róka fényképezni próbált.” (Pohner Dóra3.b).

„Nekem legjobban a szerdai nap tetszett. Elmentünk a városi könyvtárba, ahol a húsvéti előkészületekről, szokásokról sok érdekes dolgot tudtam meg.” (Gergely Rebeka 3.d).

A témahét záró foglalkozásán a feldíszített aulába vonult a gyereksereg, ahol az évfolyam vegyes „színjátszó csapata” adott elő egy aranyos jelenetet.

„A záróműsor után a fiúk meglocsolták a lányokat. Nagyon meglepődtünk, nem is sejtettük mire készülnek.” (Szedeli Janka Bianka 3.c).

Az anyukák, nagymamák gyönyörű, illatos húsvéti kalácsokat sütöttek, amelyeket ezen a délutánon közösen fogyasztottak el. Ezek után kezdődött a fergeteges táncház, amely lezárta az egész heti „munkát”.

„Ebéd után volt a projekthét zárója. Felléptek a gyerekek egy kis műsorral. Utána ehettünk mindenféle kalácsot. Ezután kezdődött a buli. Ez volt a legeslegjobb nap a suliban.” (Kiss Rebeka Lara 3.a)

„Szerdán délután műsort adott elő a harmadik évfolyam, aztán ettünk, ittunk. Nagyon jó táncház következett Zoli bácsival és Timi nénivel, végül olyan jó diszkó volt, hogy azt el nem lehet mondani.” ( Beke Petra 3.b )

„A műsor és a buli fergetegesre sikeredett, ezzel zártuk a hetet. Már nagyon várom a következőt.”(Orsós Eszti 3.a).


A többi osztály is folyamatosan figyelemmel kísérhette a munkát, hiszen a faliújságot mindig frissítették, a folyósóra pedig kihelyeztek egy számítógépet, amelyen állandóan láthatták a foglalkozásokról készült képeket.

Köszönjük segítőink munkáját:
A 3. évfolyamosok

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.