Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 26. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kocsolán már aprították a tűzrevalót

 Kocsolán már aprították a tűzrevalót

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai résen voltak, időben megtalálták a Nagykónyiból ellopott fát.

Az egyik erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó vállalat képviselője tett bejelentést a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, akik 2023. szeptember 10-e és 15-e között több alkalommal megdézsmálták az erdészet tulajdonát képező, Nagykónyi külterületén, az erdő szélen sarangba rakva tárolt tűzifa készletet. Több alkalommal, összesen 3,5 köbméternyi méteres és kétméteres akác tűzifát vittek el, mellyel 150 000 forint kárt okoztak a társaságnak.

A kiváló személy- és helyismerettel rendelkező körzeti megbízottak széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül azonosították a lehetséges elkövetőket. Amikor a két kocsolai férfi felkutatására indultak, egyikük házának udvarán meglátták az elkövetéskor használt teherautót és a lopott fát is. A házban lakó 52 éves férfi már elkezdte felkuglizni és hasogatni a tüzelőt, majd a végterméket a teherautó platójára dobálta.

Elszámoltatásakor még tagadta a lopást, de gyanúsítotti kihallgatása során már beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a településen élő vejével közösen követték el a bűncselekményt, de csak egy forduló fát hoztak el.

Az eredményes felderítésnek köszönhetően az erdészet kára megtérült, a lefoglalt fát hiánytalanul visszakapta jogos tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.