Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Október 05. 12:24, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

12 éves öccsét is magával vitte a bűncselekmények helyszínére

12 éves öccsét is magával vitte a bűncselekmények helyszínére

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy fiatalokból álló társaság tagjai ellen folytattak, akik különböző összetételben loptak Hőgyészen és Mucsiban.

Mint arról korábban beszámoltunk, két szolgálaton kívüli rendőr 2020. június 16-án a késő esti órákban észlelte, hogy egyikük ingatlanának szomszédságában levő lakatlan házban ismeretlenek mozgolódnak. A rendőrök azonnal elindultak, és a lakást két oldalról közelítették meg, ahol elfogtak egy 12 és egy 16 éves Mucsiban élő fiút, azonban harmadik társuk – egyikük 19 éves testvére – elmenekült. A fiatalok elmondták, hogy hárman mentek a lakatlan hőgyészi házhoz, ahonnan lopni akartak. A helyszíni intézkedés közben visszament az ingatlanhoz a 19 éves fiú is, és elismerte a rendőröknek, hogy lopási céllal mentek Hőgyészre autóval, melyet a 16 éves ismerőse vezetett. A helyszínen a nyomozók az ingatlan udvarára összekészítve megtalálták az onnan kihordott tárgyakat, egy benzines kannát, szerszámokat, alkatrészeket és egyéb értékeket. A rendőrök a fiatalokat előállították és elszámoltatták. Nekik lopás vétség kísérlete miatt kell felelniük. A 16 éves fiúval szemben az egyenruhások szabálysértési feljelentést is tettek engedély nélküli vezetés elkövetése miatt, mivel úgy ült a volán mögé, hogy nincs jogosítványa. A Tamási Rendőrkapitányságon indított büntetőeljárás során kiderült, hogy a hőgyészi lopás mellett a 19 éves fiatal további vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett ismerőseivel, egy 25 és egy 36 éves szintén Mucsiban élő férfival. A 19 éves fiatalnak azért is felelnie kell, mert gyermekkorú testvérét is magával vitte a hőgyészi betörés helyszínére. Őt a lopások mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is meggyanúsították a nyomozók. A Tamási Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!