Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Július 25. 08:25, szerda | PR

404-es hibakód! Mit kezdjek vele, mint honlaptulajdonos?

404-es hibakód! Mit kezdjek vele, mint honlaptulajdonos?

Szinte mindenki, aki rendszeresen használja az internetet, belefutott már a hibaüzenetbe: 404 az oldal nem található/404 Page not found.

Ha a weboldalunknak fontos szerep jut a vállalkozásunkban, akkor érdemes időközönként rendszeres karbantartást végezni. Az egyik legfontosabb teendő, hogy rendszeresen ellenőrizzük azokat az oldalakat, ahol észleljük a 404-es hibát!

Mi a 404?

A 404 egy hibaüzenet, a weblap megvan, de a beágyazott link nem található, nem mutat valós tartalomra. A böngésző által kért állomány nem található, de valaha elérhető volt – esetleg a jövőben ismét elérhetővé válik. Legtöbbször akkor következik be a 404 megjelenése, ha a weboldalt elköltöztették, törölték, esetleg egy átmeneti hiba áll fenn.

404 a látogató szemével

Amikor a keresés nem jár eredménnyel, a látogató szembesül a 404 hibaüzenetével - hiába szeretett volna vásárolni, információt szerezni, kíváncsi volt egy termékre – elhagyja az oldalt. Mit tehet ilyenkor még a látogató? Kattint a böngésző vissza gombjára, megpróbálja máshogy elérni a keresett információt.

Azonban, ha a látogató, nem csak a 404 hibaüzenettel szembesül, hanem közlünk vele valamilyen plusz információt, megvan az esély, hogy marad az oldalon. Mik ezek a plusz információk?

• Maradjon meg az oldal felépítése. Vagyis legyen elérhető a navigációs panel, érezze, hogy még azt a weboldalt nézi
• Mondjuk el, mi történt (pl.: elavult a link, elgépelhette az URL címet...stb.)
• Ajánljunk fel segítséget a következő lépéshez: legyen jól látható a keresés mezőnk, legyen jól látható módon kiemelve a többi aloldalunk

Ha ezeket a lépéseket megtesszük, mikor észleljük oldalunkon a 404-et, akkor rögtön felhasználó barátabb oldalt mutatunk a látogató felé.

Fontos, hogy gyorsan javítsunk

A Google keresőmotor, a felhasználóbaráttá tett 404 oldalt képes kiadni, mint egy kiváló találatot, mondjuk a szolgáltatásod, vagy terméked helyett. Ezt mindenképp el kell kerüljük, méghozzá a rendszeres oldal-karbantartással. Ha a weboldalunk össze van kapcsolva a Google egy hasznos szolgáltatásával, a Google Search Console eszközzel, érdemes bizonyos időközönként használni a „Feltérképezési hibák” parancsot, amit „Feltérképezés” menüpontja alatt lelünk. Így kiszűrhetjük a hibás oldalakat, aminek a segítségével odatalálnak a látogatók, illetve rájöhetünk, mi is generálja a 404-et, és javítsuk a linket. Ha rendszeresen karban tartjuk, takarítjuk weboldalunkat, magas színvonalú oldallá tehetjük, ahol nem fognak felhalmozódni a kisebb-nagyobb karbantartási feladatok.

Amennyiben segítségre van szüksége honlapja optimális működéséhez, vegye fel bátran a kapcsolatot egy keresőoptimalizálási ügynökséggel.

Címkék: 404 page not found

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 13:41, kedd | PR

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft.

2018. Szeptember 27. 11:24, csütörtök | PR

Így vezesd le a stresszt vezetés közben

A nyári szezon után a legtöbb sofőr szomorúan tapasztalja, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom

2018. Szeptember 14. 18:48, péntek | PR

Michelinnél takarít a Jánosik Kft.

Több mint 12 ezer négyzetméteren, irodákat és üzemi épületeket takarít október 1-től, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában a Jánosik és Társai Kft.

2018. Augusztus 24. 17:14, péntek | PR

Szigetelik az Akadémia miskolci székházát

Csaknem 100 négyzetméternyi falfelület szigetelésén dolgoznak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.