Városlista
2019. február 16, szombat - Julianna

Hírek

2018. Július 25. 08:25, szerda | PR

404-es hibakód! Mit kezdjek vele, mint honlaptulajdonos?

404-es hibakód! Mit kezdjek vele, mint honlaptulajdonos?

Szinte mindenki, aki rendszeresen használja az internetet, belefutott már a hibaüzenetbe: 404 az oldal nem található/404 Page not found.

Ha a weboldalunknak fontos szerep jut a vállalkozásunkban, akkor érdemes időközönként rendszeres karbantartást végezni. Az egyik legfontosabb teendő, hogy rendszeresen ellenőrizzük azokat az oldalakat, ahol észleljük a 404-es hibát!

Mi a 404?

A 404 egy hibaüzenet, a weblap megvan, de a beágyazott link nem található, nem mutat valós tartalomra. A böngésző által kért állomány nem található, de valaha elérhető volt – esetleg a jövőben ismét elérhetővé válik. Legtöbbször akkor következik be a 404 megjelenése, ha a weboldalt elköltöztették, törölték, esetleg egy átmeneti hiba áll fenn.

404 a látogató szemével

Amikor a keresés nem jár eredménnyel, a látogató szembesül a 404 hibaüzenetével - hiába szeretett volna vásárolni, információt szerezni, kíváncsi volt egy termékre – elhagyja az oldalt. Mit tehet ilyenkor még a látogató? Kattint a böngésző vissza gombjára, megpróbálja máshogy elérni a keresett információt.

Azonban, ha a látogató, nem csak a 404 hibaüzenettel szembesül, hanem közlünk vele valamilyen plusz információt, megvan az esély, hogy marad az oldalon. Mik ezek a plusz információk?

• Maradjon meg az oldal felépítése. Vagyis legyen elérhető a navigációs panel, érezze, hogy még azt a weboldalt nézi
• Mondjuk el, mi történt (pl.: elavult a link, elgépelhette az URL címet...stb.)
• Ajánljunk fel segítséget a következő lépéshez: legyen jól látható a keresés mezőnk, legyen jól látható módon kiemelve a többi aloldalunk

Ha ezeket a lépéseket megtesszük, mikor észleljük oldalunkon a 404-et, akkor rögtön felhasználó barátabb oldalt mutatunk a látogató felé.

Fontos, hogy gyorsan javítsunk

A Google keresőmotor, a felhasználóbaráttá tett 404 oldalt képes kiadni, mint egy kiváló találatot, mondjuk a szolgáltatásod, vagy terméked helyett. Ezt mindenképp el kell kerüljük, méghozzá a rendszeres oldal-karbantartással. Ha a weboldalunk össze van kapcsolva a Google egy hasznos szolgáltatásával, a Google Search Console eszközzel, érdemes bizonyos időközönként használni a „Feltérképezési hibák” parancsot, amit „Feltérképezés” menüpontja alatt lelünk. Így kiszűrhetjük a hibás oldalakat, aminek a segítségével odatalálnak a látogatók, illetve rájöhetünk, mi is generálja a 404-et, és javítsuk a linket. Ha rendszeresen karban tartjuk, takarítjuk weboldalunkat, magas színvonalú oldallá tehetjük, ahol nem fognak felhalmozódni a kisebb-nagyobb karbantartási feladatok.

Amennyiben segítségre van szüksége honlapja optimális működéséhez, vegye fel bátran a kapcsolatot egy keresőoptimalizálási ügynökséggel.

Címkék: 404 page not found

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 22. 09:18, kedd | PR

Milyenek a OnePlus telefonok és lehet-e rájuk kapni egyedi tokot?

A OnePlus esetében egy nagyon új, ismeretlen gyártó, ismeretlen telefonjait kapjuk kézhez. Ennek ellenére sokkal jobb, mint amire számítunk első látásra.

2019. Január 22. 09:06, kedd | PR

A szemkontaktus fontossága

A szemkontaktus fontosságát hangsúlyozó könyvekkel lassan Dunát lehetne rekeszteni.

2019. Január 21. 13:12, hétfő | PR

Miért fontos ellenőrizni a képminőséget vászonkép nyomtatása előtt?

Megrendeléskor a vászonkép készítő üzlet, így a VászonképSzalon munkatársai is elsőként ellenőrzik a kép felbontását.