Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Február 27. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: TT

41 tűzeset, 91 műszaki mentés jutott 2016-ra

41 tűzeset, 91 műszaki mentés jutott 2016-ra

A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság, valamint a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület megtartotta éves közgyűlését.

A közgyűléseket megtisztelte jelenlétével Porga Ferenc, Tamási Város polgármestere, dr. Balázs Gábor tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Szabó Jenő tű. ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Dávid Sándor tű. őrnagy, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.
A közgyűlést Dubóczki Balázs, a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka vezette le. Mint ismertette: a 2016-os év során a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság elsődleges műveleti körzetében összesen 173 esemény keletkezett, melyből 41 tűzeset, 91 műszaki mentés, 40 téves jelzés, valamint 1 szándékosan megtévesztő jelzés volt. A tűzoltók 9328 percet töltöttek el a kárhelyen, 21 sérült mentésében vettek részt, valamint 2 halálos kimenetelő közúti közlekedési baleset helyszínén avatkoztak be.
Berkes Béla, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka az egyesületet érintő eseményekről tartott beszámolót, melyben kitért többek között az Önkormányzati Tűzoltósággal közösen felszámolt eseményekre, a védőfelszerelések megfelelő használatára, a pályázatokon elért eredményekre. - A Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület diák csapatai több alkalommal eredményesen képviselték városunkat a megyében megrendezett tűzoltó versenyeken. A legkiemelkedőbb a tavaly május 29-én, Pakson megrendezett megyei tűzoltóverseny volt, ahol fiú, valamint lány csapatuk is első helyezést ért el – mondta.
Az 1874 óta működő Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület a város legrégebbi civil szervezete, amely 53 tagot számlál, az idei közgyűlésen 6 fővel, immár 59 főre bővült. A közgyűlés végén Dávid Sándor tű. őrnagy Tűzoltóparancsnok átadta a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület által a BM OKF pályázatán elnyert Egységes Digitális Rádiórendszerben üzemelő Motorola kézi rádiót, melyet Berkes Béla, az egyesület parancsnoka vett át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.