Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. November 21. 08:24, hétfő | Helyi
Forrás: TMÖ, fotó: Ótos Réka

A vállalkozásoknak is jó az útfelújítás

A vállalkozásoknak is jó az útfelújítás

Tamási térségében is befejeződtek a munkálatok a Komplex Útfelújítási Program keretében.

Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a járásszékhelyen Hirt Ferenc országgyűlési képviselő, Porga Ferenc polgármester, Becze Szabolcs, a megyei közút igazgatója, illetve Csőszné Kacz Edit, Simontornya polgármestere.
A két várost összekötő 61-es út számos szakasza megújult, valamint a 65-ös és 64-es bevezető útszakaszai is. A vezetők nem csupán a komfortos és biztonságos közlekedés miatt fejlesztettek, hanem a vállalkozásoknak, befektetőknek is kedvezni kívántak a megfelelő infrastruktúra kiépítésével.

Hirt Ferenc a megye fejlesztési biztosaként céljául tűzte ki a siralmas állapotban lévő utak rendbetételét. A képviselő szerint a rossz utak a vállalkozásokat is távol tartják, ami nem kedvez a térség gazdasági helyzetének. Kitért arra is, hogy a szükséges források biztosításával tovább folytatódik az alsórendű utak felújítása.

Becze Szabolcs mindenekelőtt köszönetet mondott az önkormányzatoknak partnerségükért, a honatyáknak pedig a megyét érintő kedvező döntések megszületéséért. Ezek nélkül nem történhetett volna meg ekkora léptékű útfelújítás – hangsúlyozta.
Tamási térségében a három említett főút különböző szakaszai közel 17 kilométer hosszan, a buszmegállókkal, vízelvezetőkkel, és táblákkal együtt kerültek felújításra.

Régóta vágytunk arra, hogy megújuljanak a rossz állapotban lévő utak – jelentette ki Csőszné Kacz Edit. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a jövőben is folytatódnak a hasonló fejlesztések, hiszen számos elképzelésük van. „Ezáltal az ország és a gazdasági szereplők is közelebb kerültek Simontornyához.”

Porga Ferenc szerint nem csak a két város, hanem a térség lakóinak is fontos, hogy jó minőségű utakon közlekedhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.