Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. December 01. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: TMKI

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt.

Vasárnap gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek – hívja fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt. Haláleset Tolna megyében az idei évben szerencsére még nem fordult elő. A káresetek odafigyeléssel könnyen megelőzhetőek lennének. Idén már 145 otthon jellegű létesítmény kapcsán tudunk beszámolni tűzesetekről összesen 1976 négyzetméteren pusztítottak a lángok, 20 esetben bejelzett szénmonoxid érzékelő készülékhez, 24 esetben pedig kéménytüzekhez vonultak megyénk tűzoltói. A hétvégén otthonunkat egy tűzveszélyes dekorációval, az adventi koszorúval egészítettük ki. Mindegy, hogy mi magunk készítjük el a koszorút, vagy készen vásároljuk azt, a legfontosabb, hogy a gyertyák alatt legyen egy nem éghető alátét. Nem elég, ha biztonságos egy koszorú, az elhelyezésére is figyelni kell. A koszorú környékén ne legyen semmilyen éghető anyag, hiszen a tűz könnyen átterjed a koszorúról az asztalon lévő tárgyakra, függönyre, ablakkeretre. A legbiztosabb megoldás, ha csak akkor ég a koszorún a gyertya, amikor a szobában tartózkodunk. Sose hagyjuk az égő gyertyákat felügyelet nélkül. A lakásban lévő, egyre több műanyagot tartalmazó tárgy és bútor miatt gyorsabban terjed a tűz, mint ötven évvel ezelőtt, és több mérgező füst is keletkezik. Minél hamarabb észrevesszük, hogy kigyulladt valami a lakásban, annál nagyobb eséllyel tudjuk saját kezűleg eloltani, több időnk van kimenekülni és a tűzoltókat hívni, akik egy kisebb kiterjedésű tűz esetén több értéket tudnak megmenteni. A tüzek korai észlelésének legjobb módja, ha beszerzünk egy füstérzékelőt, akár ajándékként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!