Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Szeptember 30. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Akvarellfestményekből nyílt tárlat Tamásiban

Akvarellfestményekből nyílt tárlat Tamásiban

Egy újabb lehetőség a kulturális élvezetekre, a művészeti értékek megtekintésére, a kikapcsolódásra: Haás Mária akvarellfestményeiből rendezett kiállítás nyílt meg nemrégiben a tamási Kindl Kupola Galériában.

A tárlatot Berkesné Imre Erika nyitotta meg, közreműködött a Würtz Ádám művészeti iskola zongoratanára és a Vályi iskolák diákjai.

Az 1959-ben született, Tamásiban élő Haás Mária lapunkhoz eljuttatott önéletrajzában beszámol arról, hogy gyerekkora óta szívesen rajzol, fest, ez hatott a pályaválasztására is. Tamásiban Vincze József műhelyében sajátította el a fazekasság alapjait, majd Kaposváron kerámiakészítőnek tanult. Ezekben az években több országos pályázatra adta be munkáit, amelyeket kiállításra és díjazásra érdemesnek tartottak. Országos első helyezést ért el díszítőrajz és művészettörténetből 1980-ban. Vizuális nevelést is tartalmazó képzése mellett képzőművészeti szakkörbe is járt. Tizenöt évig foglalkozott kerámiával.

Haás Mária jelenlegi munkahelye a Tamási Művelődési Központ, ahol gyerekeknek tart kézműves foglalkozásokat, és akvarellszakkört is vezet. A Tamási Galéria tárlatait 2018 óta szervezi. Haás Mária már több mint tizenöt éve, hogy rátalált kedvenc festőszerére, a vízfestékre, melynek a finomsága, áttetszősége nagyon tetszik neki.

Nyári szabadsága egy részét alkotótáborokban tölti. Ezek mindig feltöltik, és minden alkalommal új technikát sajátít el. Tagja a „Bárka” Művészeti Szalonnak, amellyel sok közös kiállításon vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!