Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Június 19. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: Tamási Táj - Viola Péter

Az egész iskola összefogásával valósult meg a darab

Az egész iskola összefogásával valósult meg a darab

Kodály Zoltán Háry János című daljátékának bemutatásával az Alapfokú Művészeti Iskola régóta dédelgetett álma valósult meg

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”
Kodály Zoltán szavai halála után ötven évvel is időszerűek és megfontolandóak. Ez a gondolat indította el a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti tagozatát azon az úton, melynek eredményét májusban tekinthették meg az érdeklődő zene- és színházbarátok a Tamási Művelődési Központban.
Kodály Zoltán Háry János című daljátékának bemutatásával az Alapfokú Művészeti Iskola régóta dédelgetett álma valósult meg: egy olyan produkció, melyben minden tanszak megmutathatta a munkáját, és az egész iskola összefogásával jött létre. Az ötletes díszleteket a képzőművészek tervezték és valósították meg. A darab prózai részeit a színjátszók dolgozták ki. A műben felcsendülő zenei betéteket, dalokat pedig a zeneiskola diákjai, tanárai valamint a Csokonai-díjas Tamási Koncert-Fúvószenekar előadásában hallhattuk.
Az iskola ebből a kezdeményezésből hagyományt szeretne teremteni, melyhez nagy szeretettel várják a fellépni vágyó lelkes jelentkezőket. A produkció fő koordinátora Garamvölgyi Krisztina, a művészeti iskola magánének tanszakának tanára volt, aki egész évben töretlen lelkesedéssel fogta össze ezt a hatalmas műsort. A majd egy órás darab megtekintése után mindenki számára egyértelmű igazságként csendülhet fel Kodály Zoltán gondolata:
„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.