Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Augusztus 18. 08:06, kedd | Helyi
Forrás: Tamási 2009 FC

Bejutott a Tamási a legjobb három megyei kupacsapat közé

Bejutott a Tamási a legjobb három megyei kupacsapat közé

A Magyar Kupa Tolna Megyei második selejtezőjében a Gerjen csapatához látogatott a Tamási 2009 FC.

Meksz Gyula tanítványai ezúttal a Kis Tamás, Vörös Ákos, Hajdók Gábor, Yondó Yvan, Bognár Ferenc, Orosz Ádám, Pintér Attila, Göttlinger Barna, Samuel Ato, Papp Gábor és Jammeh Haruna összeállításban kezdték a mérkőzést, miközben legújabb mezükön - a közel 30 éve „legnagyobb” támogatójuk, a Sárga Ultrák logójával léptek pályára. Tekintettel a kuparendszerre, a mérkőzés végén az egyik csapat biztosan tovább jutott. Így rövid „ismerkedés” után magasabb sebességre kapcsoltak a csapatok, és szikrázó összecsapások, egy az egy elleni küzdelmek során próbálták érvényesíteni (és eredményessé tenni) a kitalált hadrendeket, taktikai elemeket. A kemény küzdelmet jól jellemezte, hogy a játékvezetőnek jó néhányszor kellet szóban fegyelmeznie a túlzott hévvel szabálytalankodó játékosokat a futball szabályaira, majd itt is - ott is kiosztásra került egy-egy sárga lap. Bár jobbára a két 16-os között folyt a játék, egy-egy gólhelyzet, kapu mellé ment lövés, és persze védések mindkét oldalon jellemezték az első félidőt, miközben a seregnyi Sárga Ultra folyamatos és hangos szurkolással, dobszólókkal, énekléssel biztatta a tamásiakat. A félidőben így 0-0-ás állással vonultak szünetre a csapatok. A második félidőben a tamási gárda passzjátékkal, labdatartással és persze kontrákkal próbált gólt elérni. Az egyre nagyobb iramú mérkőzés második játékrészében ellenfél rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, igen nagy nyomást helyezve a tamási kapura. Kis Tamás, a tamásiak hálóőre azonban kiváló teljesítményt nyújtott, a 2 - 3 méterről leadott gerjeni lövések parádés védésével többször is bizonyított - őrületbe kergetve az ellenfél játékosait. A 85 perc körül egy tamási középpályás passzsorozat után Györgye Erik bokapasszából Bognár Ferenc jó ütemben indította a labdát a baloldalon elszáguldó Atohoz, aki egy elfutás után jól centerezett középre, a kapus és a védő között elguruló labdára érkező Haruna nem hibázott - a kapu jobb sarkába lőtte a labdát. 1-0. Ugyan a hátralévő időben még próbálkozott a gerjeni csapat, azonban hiába - a lefújást követő tamási játékos és szurkolói örömünnep azt jelentette, hogy a tamásiak bejutottak a legjobb három megyei kupacsapat közé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.