Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Február 05. 13:33, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Big Daddy Wilsonnal koncertezik Pribojszki Mátyás

Big Daddy Wilsonnal koncertezik Pribojszki Mátyás

Big Daddy Wilson világhírű amerikai bluesénekes-gitárossal ad koncertet Pribojszki Mátyás szájharmonikás február 13-án a Budavári Művelődési Házban. Az est folyamán saját dalaik kerülnek terítékre, egyedi hangszerelésben.

Az észak-karolinai születésű énekes, Big Daddy Wilson gospelen nevelkedett, de a muzsika mellett a küzdősport is jelen volt az életében: egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket ért el. Big Daddy Wilson a tradicionális blues képviselője, ám otthonosan mozog a dzsessz, a reggae, a soul és a gospel világában is - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
A zenész jól ismert név már Magyarországon, mintegy tíz éve visszatérő vendége a hazai fesztiváloknak és kluboknak. Big Daddy Wilson és Pribojszki Mátyás a 2000-es évek közepén egy nemzetközi blues fesztiválon találkozott először, az est közös örömzenéléssel végződött. Ezt az alkalmat számos koncert követte, többek között 2009-ben a Művészetek Palotájában, ahol Big Daddy Wilson Ripoff Raskolnikov gitáros és Nagy Szabolcs zongorista társaságában lépett fel.
"Tavaly ősszel, Pribojszki Mátyás amerikai turnéját követően fogalmazódott meg egy közös koncertsorozat és lemezfelvétel gondolata, amely idén februárban meg is valósul. Magyarországon három koncertet adnak közösen: február 12-én Békéscsabán a Csaba Gyöngyében, másnap a Budavári Művelődési Házban, 14-én pedig Tállyán. A repertoárban a Pribojszki Mátyás Band és Big Daddy Wilson saját szerzeményei szerepelnek, egyedi hangszerelésben, Big Daddy Wilson különleges énekhangjával, stílusával fűszerezve. Felcsendülnek blues, soul, funky és gospel dallamok is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.