Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Május 26. 12:32, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Busznak csapódott egy ittas, bedrogozott sofőr, súlyos sérülést okozott

Nemcsak alkoholt, hanem drogot is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült. Többen is megsérültek miatta.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 25 éves helybeli férfival szemben, aki 2021. augusztus 30-án kocsijával busznak ütközött az egyik pápai körforgalomban.
A vádirat szerint az elkövető délután öt óra körül, szeszes ital fogyasztását követően ült kocsiba, és azzal a belvárosban közlekedett. Ittasságából kifolyólag a megengedettnél lényegesen gyorsabban, mintegy 70-75 kilométeres sebességgel hajtott ki a buszpályaudvar közelében lévő körforgalomból, ahol átsodródott a haladási irányát tekintve bal oldali forgalmi sávba, és ott nekiütközött egy 14-16 kilométeres sebességgel haladó menetrend szerinti autóbusznak. A buszban öten utaztak, akik közül egy nő felkartörést, míg a többi utas nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléséket szenvedett – közölte az ügyészség.

A balesetet követően végzett vizsgálatok alapján megállapították, hogy a vádlott nemcsak alkoholt, de korábban kábítószert is fogyasztott.

Az ügyészség a vádiratában a korábban ittas vezetés miatt már büntetett és jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és a közügyek gyakorlásától, valamint határozott időre a közúti járművezetéstől is tiltsa el.

A vádlott előkészítő ülésen történő beismerése esetére az ügyészség 2 év börtönbüntetés, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltás és 4 év járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során