Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Október 10. 09:33, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu; fotó: www.tetofedo-mester.hu

Csatornázós csalás Tamásiban és Ozorán

Csatornázós csalás Tamásiban és Ozorán

A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást: vádemelést javasoltak a férfi ellen, aki Tamásiban és Ozorán vert át idős embereket.

A Tamási Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 26 éves román férfi ellen - tájékoztatott Molnár Ágnes, a TMRFK sajtószóvivője.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető 2016. július 8-án a délutáni órákban egy 77 éves ozorai férfinak felajánlotta, hogy munkatársaival az eresz csatornáját ötezer forint fejében kicserélik. A sértett megállapodott a munkáról, de a bádogosok a munka végeztével 150.000 forintot követeltek. A sértett az összeget átadta, de amikor kiderült, hogy a szolgáltatás reális értéke 45.000 forint, feljelentést tett a rendőrségen.

Egy 78 éves tamási asszonyt is tévedésbe ejtett a román férfi ugyanezen a napon. Neki azt ajánlotta, hogy 13.000 forint ellenében elvégzik a csatorna javítását, ám amikor a munkával végeztek, 70.000 forintot követeltek. A nő a kért összeget kifizette, de amikor kiderült, hogy a munka nem ért többet 35.000 forintnál, a rendőrséghez fordult.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították az elkövetőt, egy 26 éves román férfit, majd gyanúsítottként hallgatták ki két rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek vádemelési javaslattal a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe veszik a szolgáltatásokat, győződjenek meg a szolgáltató megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön már jól ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével. A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele. Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől. Amennyiben a megállapodásban foglaltaktól eltérnek, hívják fel a szolgáltató figyelmét a megállapodásuk tartalmára.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!