Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 11. 06:30, péntek | Helyi

Csurgó Sándor lett Tamási díszpolgára

Csurgó Sándor lett Tamási díszpolgára

Elhivatottan műveli az ökológiai kertészkedést, növénytermesztést. Sokirányú tevékenysége a manuálterápiás módszerek fejlesztése, az egészségmegőrzés lehetőségeinek vizsgálata is fontos működési területe.

A „Tamási Város Díszpolgára” kitüntető címet olyan, a tevékenységüket nemzetközi vagy országos szinten kiemelkedően művelő személyeknek adományozza városunk, akik származásukkal vagy munkásságukkal kötődnek Tamási városához, vagy a tevékenységük a városunk fejlődésére gyakarolt hatása nagy jelentőségű.

Csurgó Sándor Fóton született, öt gyermekes családban. A második világháború alatt és azt követően családjának számos nehézséggel kellett megküzdenie, mindezek ellenére középiskolai érettségit, majd főiskolai végzettséget, Dunaújvárosban tanári diplomát szerzett. A családi indíttatás, nagyszülői, szülői minta alapján, kora gyermekkorától foglalkoztatták a gyógynövények, a népi gyógyászat. Közösség teremtő és szervező képességét civil foglalkozásai során is végig hasznosította, szakköröket vezetett, pályázatokat írt, iskolai szövetkezetet alapított, s mindeközben folyamatosan képezte magát. A Magyarországon először indított életmód tanácsadási felsőfokú képzésben elsőként vett részt és nyert minősítő oklevelet.
Hosszan elhúzódó, súlyos betegsége arra indíttatta, hogy az öngyógyítás lehetőségeit kutassa és alkalmazza, sikerrel.
Az eszperantó nyelv segítségével több, mint 28 országban, többek közt Japánban, Brazíliában, Tunéziában, Spanyolországban, Görögországban, Nepálban, Indiában járt és végzett nemzetközi minősítésekkel járó tanfolyamokat így fitoterápia, reflexológia, kínai gyógyászati módok, vákuumterápia, akupresszúra, elektroakupunktúra, speciális japán masszázs, súlycsökkentő terápiák területén. A Biokultúra Szövetség alapításában, mint alapító tag vett részt, majd létrehozta a Biofontana Labort, ahol több mint negyed évszázada gyógynövény alapú készítményeket állít elő és forgalmaz.
A gyógynövény kutatás az egyik legkövetkezetesebben gyakorolt hivatásterülete. Több mint 700 féle gyógynövényből, 250 kiválasztásával, összesen 50 féle, engedéllyel rendelkező, minősített gyógyterméket készít, forgalmaz és használ fel terápiás gyakorlatában.
Folyamatosan újít, fejleszt. Legújabb kutatási területe és eredménye a több hasznú POLICREST gyógynövények kiválasztása és tesztelése. Ezekkel, alkalmassági vizsgálatokat követően, közel 150 féle gyógynövényt használ fel gyógyítási célokra. Tudásának átadását, az általa birtokolt ismeretek oktatását, közvetítését nem csak lakóhelyén, Tamásiban, hanem szerte az országban és külföldön is végzi. Szakértőként jó ideje tevékenykedik a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, ahol szakvizsgákra készíti fel a jelölteket és konzulensként segíti szakdolgozatok írását.
Könyveket jelentetett meg magánkiadásban: A magas vérnyomásról, A cukorbetegségről, A reumáról.
A Mezőgazda Kiadó gondozásában jelent meg a „Gyógynövény embernek, állatnak, növénynek” című szakkönyve és legutóbb a „Családi gyógynövénytár” címet viselő kiadványa.
Elhivatottan műveli az ökológiai kertészkedést, növénytermesztést. Sokirányú tevékenysége a manuálterápiás módszerek fejlesztésével, az egészségmegőrzés lehetőségeinek vizsgálata is fontos működési területe.
Fáradhatatlanul tesz a közjóért és azért, hogy hitelesen igazolja: a természetgyógyászati módok, a gyógynövény terápia hasznosan és jól kiegészítik a klinikai orvoslást. Állítását, nézeteit több mint három évtizedes fitoterápiás gyakorlatában bizonyította. Az országosan elterjedt gyógyszer túlfogyasztással szemben kiemelten is hasznosnak tartja a gyógynövények minél szélesebb körű alkalmazását és terjesztését.
Csurgó Sándor közérdeket szolgáló munkásságát, a hagyományos orvoslást természetes gyógymódokkal, gyógynövény ismerettel segítő, több évtizedes tevékenységét Magyarország Köztársasági Elnöke 2015-ben a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetéssel ismerte el.

Díszpolgári kitüntetéséhez szívből gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!