Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. December 14. 07:57, szerda | Helyi
Forrás: TMÖ

Diáksport: tehetség és siker

Diáksport: tehetség és siker

Szekszárdon díjazták 17 sportág 220 sportolóját, akik a 2015-16-os tanévben szereztek érmet. Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az érintett sportolókat, felkészítőiket és családtagjaikat.

Nem csupán a diákolimpiákon sikeres sportolók, hanem a Tolna Megyei Diáksport Tanács munkatársai is köszönetet érdemelnek, hiszen immár 25 esztendeje szervezik az ifjúsági sportéletet – derült ki a Tolna Megyei Önkormányzat és a Tanács keddi díjátadó ünnepségén.

A Diáksport Tanács negyedszázados tevékenységére utalva Ribányi József elmondta: az utóbbi 25 év szinte már történelem. Az elmúlt évtizedek során számos korosztály felcseperedett, akik a sport fontosságát, annak szeretetét képviselik. Mint négygyermekes szülő jól tudom, mekkora kihívás a fiatalokat a sport irányába fordítani – jelentette ki az alelnök. Más világot élünk, mint 25 éve, hiszen manapság a gyerekek inkább a négy fal között töltik a szabadidejüket, nem pedig a szabadban. Tolna megyében viszont eredmények is igazolják, hogy az ifjúság kedvét leli a mozgásban, és számos sportágban tehetséges. A diákok munkája rendkívüli elismerésre ad okot, ugyanakkor a felkészítők, közreműködők és támogatók is nagy szerepet játszottak a sikerekben.

Földesi Gyula, a Diáksport Tanács titkárának tájékoztatásából kiderült, Paks jár az élen a diákolimpiai sikereket illetően, de a többi térség sportolói is szép eredményeket hoztak a megyének. A legtöbb babér az atlétika, a cselgáncs, és a floorball sportágakban termett.

A tamási, illetve tamási sportegyesület által edzettek, valamint az ide iskolába járó diákok közül az alábbi tanulókat tüntették ki:

Asztalitenisz:

Kajtár Eszter (Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium) felkészítő: Kajtár József

Súlyemelés:

Orsós Richárd (Vályi Péter Szakképő Iskola) felkészítő: Juhász Dénes, Bachmann Béla
Fenyő Dániel (Béri Balogh Katolikus Gimnázium) felkészítő: Beréti Szilvia, Bachmann Béla

Cselgáns:

Vörösmarty-Peczkó Dóra (Béri Balogh Katolikus Gimnázium)
Szitkovics Veronika (Vályi Péter Szakképző Isola)
Ludvig Gergő (Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium)

Felkészítőjük: Tóth Attila

Tamási illetőségű, de dombóvári egyesületben edző kitüntetett:

Karate:

Gulyás Félix (Dombóvári József Attila Általános Iskola) felkészítő: Szabó Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!