Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Július 05. 12:17, kedd | PR
Forrás: (x)

Dugattyús kompresszor, a legegyszerűbb megoldás

Dugattyús kompresszor, a legegyszerűbb megoldás

Bár a kompresszorok alapvetően sem sokrétű feladatokra gyártott eszközök, az elérhető kínálaton belül is találkozhatunk egyezményesen egyszerűbb modellekkel.

Ezzel persze semmi gond, hiszen nem csupán az ipari szereplőknek lehet igényük a sűrített levegőre.

Sűrített levegős kínálat

A kompresszorok régóta jelen vannak a műszaki cikkek piacán. Számos különféle munkafolyamathoz, feladathoz alkalmazhatók a hétköznapi felhasználóktól a nagyipari szereplőkig. Bár feladata a levegő sűrítésére és szállítására korlátozódik, sok esetben rendkívül hasznos támogató eszköznek bizonyul. A készülékek nagy hagyományokkal bírnak, legnagyobb mértékű fejlődésük ugyanakkor az elmúlt 50 évben ment végbe. A gyártók folyamatos fejlesztésekkel, technológiai módosításokkal igyekeztek reagálni a vevői igényekre.

Ennek megfelelően a kínálat is folyamatosan változott, különböző működési elvet alkalmazó modellek tűntek fel és tűntek el a piacról. Mára két nagyobb termékcsalád található meg a hazai forgalmazók kínálatában is. A BTK Kft. weboldalát böngészve is ezekkel találkozhatunk. Az elérhető modellek a dugattyús kompresszor és csavarkompresszor páros skáláján mozognak. Két típus, mely képes lefedni az összes piaci igényt. Hogy lehetséges ez? A válasz nem túlságosan bonyolult.


Dugattyúk és csavarok

A kompresszor-kínálat két pólusa két eltérő felhasználói réteget hivatott kiszolgálni. Míg a csavarkompresszorok az ipari szereplők számára jelentenek vonzó opciót, addig egy dugattyús kompresszor inkább a hobbi- és barkácsfelhasználókat célozza. Ennek oka a működési elv- és a teljesítménybeli különbség. A csavarkompresszorok jóval precízebben összerakott eszközök, melyekben két, egymással ellentétesen forgó csavar végzi a levegő sűrítését. Ez a technológia folyamatos nagy teljesítményt garantál, akár ipari szinteken.

A dugattyús kompresszor lényegében a belépő szintet és az afölötti közvetlen rétegeket reprezentálja. A levegő sűrítését robbanó- vagy elektromos motorral meghajtott dugattyú(k) végzik. Ez a technológia a lehető legegyszerűbb. Ennek megfelelően egy dugattyús kompresszor olcsóbban beszerezhető és fenntartási költségei is minimálisak. Hátrányuk mindössze a csekélyebb, szakaszos teljesítmény, mely ugyanakkor barkács célok esetén egyáltalán nem jelent problémát.



A költséghatékony opció

Az ipari szereplők számára értelemszerűen nélkülözhetetlen a csavarkompresszorok kínálat teljesítmény, ugyanakkor kisebb műhelyekbe és a ház körüli munkákhoz bőven elegendő a szerényebb képesség. Miért is költenénk feleslegesen sokat, ha sűrített levegő igényeink minimálisak? Egy dugattyús kompresszor ugyanúgy képes kiszolgálni minket és segítségünkre lenni a különböző feladatokban. Gumik és más eszközök gyors felfújása, tisztítási és festési munkák mind szerepelnek a palettán. Lényegében minden, melyre egy hétköznapi felhasználónak szüksége lehet.

A szerényebb teljesítménytől függetlenül a dugattyús kompresszor igencsak hálás és költséghatékony eszköz. Minimális odafigyeléssel hosszútávú működést garantál, az erre vonatkozó költségek pedig ténylegesen alacsonyak. Ha magánhasználatra szeretnénk kompresszort vásárolni, kérjük bátran a BTK Kft. szakértőinek segítségét, akik személyes igényeinkre szabottan ajánlanak majd kompresszort. Ezzel is garantálva, hogy mi is jól járunk, de a pénztárcánk sem vékonyodik el túlságosan.

Címkék: kompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről