Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 04. 09:09, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Ebsétáltatási sebességminimum

Ebsétáltatási sebességminimum

Börtönbe kerülhet egy nő Nagy-Britanniában, ha nem sétáltatja kellően gyorsan két kutyáját - legalábbis egy bírói ítélet szerint.

A 61 éves essexi Linda Jefferiesre vonatkozik az ebsétáltatási sebességszigor. A nő évek óta haragos viszonyban áll egy szomszédasszonyával, az 54 esztendős Pauline Robb-bal, mert utóbbi birtokán át kell járnia ahhoz, hogy eljusson egyik saját földjéhez. Tavaly Robbék pert indítottak ellene azt állítva, hogy szomszédjuk szolgalmi úti ebes sétáit arra használja, hogy kémkedjen utánuk. A pernek már több tárgyalása volt és az egyiknek az lett a vége, hogy a bíró megtiltotta Jefferiesnek a fényképezgetést és filmezést szomszédja földjén, és elrendelte, hogy úgymond ésszerű tempóban haladjon a szolgalmi úton kutyáival.
Jefferies nem hagyta annyiban a dolgot, fellebbezett, azt követelve, hogy olyan sebességgel sétáltathassa kutyáit, amilyenhez kedve van. A bíróság azonban úgy találta, hogy helyénvaló sebességminimum megszabása.
"Ha Jefferies asszony igazán kutyasétáltatásra használja az ösvényt, nem pedig hírszerzői gyakorlatozásra, akkor nincs semmi félnivalója" - zárta le az ügyet a bíró és a perköltség megfizetésére kötelezte a fellebbezőt.
A nőt, ha mégis túl lassan halad, akár 5 ezer fontra, vagy fél év börtönre is ítélhetik - adta hírül a The Daily Telegraph című brit napilap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.