Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 17. 07:00, szerda | Helyi

Elkészült az árnyékoló a homokozó fölé

Elkészült az árnyékoló a homokozó fölé

Immáron nyáron, erős napsütésben is tudnak a gyerekek a homokozóban játszani. Van létjogosultsága az újrahasznosításnak: a hulladékokat igenis lehet hasznosan, ötletesen használni.

Maroknyi lelkes csapat alapította meg tavaly év elején a ZÖLD HANGYA Környezet és Természetvédő egyesületet. Tevékenységükbe tartozik a város közterületeinek gondozásában nyújtott segítség, jelenleg egy árnyékoló készítettek el, mely az Aranyerdő óvoda legnagyobb homokozóját fedi.

Kettős célja van: az egyik, hogy nyáron, erős napsütésben is tudjanak a gyerekek a homokozóban játszani. Másrészt az egyesület tagjai azt is szeretnék megmutatni, hogy van létjogosultsága az újrahasznosításnak, hogy a hulladékokat igenis lehet hasznosan, ötletesen használni. Az árnyékoló készítésébe már tavaly belekezdtek, de pénzügyi helyzetük miatt csak lassan haladtak. - Az első anyagi segítséget a Philips gyártól kaptuk, az alap betonozását fedeztük belőle. A következő felajánlás Balázs Péter vállalkozótól érkezett, aki miután a terveinket megismerte, felajánlotta, hogy cége ingyen készít az árnyékolónak egy igényesebb vázat, hogy az építmény szebb és tartósabb legyen. Kaptunk még festékeket Nagy Attilától és faanyagot Veréb Józseftől – mesélte Hirt Nóra, az egyesület elnöke.
Az árnyékoló tetejére műanyag palackokat kötöznek, amelyekben kb. 1 dl ételfestékkel színezett víz van. Körülbelül 2000 palackra volt szükségük a teljes fedéshez, melyhez az alapanyagot az egyesület szervezésében a szülők, gyerekek, óvodai dolgozók gyűjtötték össze.

Hirt Nóra elmondta: szeretnék hinni, hogy az árnyékoló egy lépéssel közelebb viszi a Zöld Hangya Egyesületet a nagy cél, az újrahasznosító központ létrehozása felé, hiszen ez a tervük. Először találni szeretnének egy alkalmas helyet a hulladékok gyűjtésére és tárolására, majd egy műhelyet kialakítani és működtethetni. Terveik szerint a műhelyben a tamási lakosok bútoraikat és egyéb tárgyaikat felújíthatják szakemberek és eszközök segítségével, természetesen ingyen. A megvalósulásig azonban bármilyen ötletet, támogatást szívesen fogadnak, ami közelebb visz a célhoz. Sok vállalkozó keresi meg őket azzal, hogy gyártási hulladékait, vagy feleslegessé vált mintadarabjait hasznosítsák, és ők örömmel teszik. Ami a mi foglalkozásainkhoz leginkább szükséges, az a Ti hulladékotok – vallják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.