Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Május 29. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI

Ellenőrző gyakorlat a tamási húsüzemben

Ellenőrző gyakorlat a tamási húsüzemben

Olajszivárgás történt a kazánházban, melynek során egy ott dolgozó munkás megsérült - ez volt az alapfeltételezése a gyakorlatnak.

Ellenőrző gyakorlatot tartott a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a tamási húsüzemben.

Olajszivárgás történt a kazánházban, melynek során egy ott dolgozó munkás megsérült - ez volt az alapfeltételezése a gyakorlatnak. A meghibásodás miatt a tartályban lévő 260 fokos olaj egy része a környezetében található éghető anyagokra borult, meggyújtva azokat.

A feltevésből adódóan a helyszínen intenzív hő és füstképződésre kellett számítani. A tűz veszélyeztette az egész üzemhelységet, az ott dolgozókat, közvetlen környezetében további gázkazánokat, éghető anyagokat. Az üzemrész kiürítését helyi szinten megkezdték, azonban a kazánház épületében egy ember bennrekedt. A riasztási fokozatnak megfelelően a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két tűzoltógépjárművel és egy különleges szerrel vonult a tűzeset helyszínére. A hivatásosok mellett a Tamási Önkormányzati Tűzoltóságot is riasztották. A gyakorlaton az állomány elsőként az életmentéssel foglalkozott, a tűzoltók egy védősugár fedezete mellett teljes légzésvédelemben a bent rekedt dolgozó felkutatására indultak, miközben a további rajok több oltósugarat is szereltek.

Az ellenőrző gyakorlat Szabó Jenő tű. ezredes a helyszínen történt értékelése alapján megfelelő minősítést kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.