Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 09. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Embercsempészt kaptak el Tolna megyében

Embercsempészt kaptak el Tolna megyében

Az ukrán férfi egy mikrobusz rakterében szállított 33 külföldi személyt, akik érvényes úti okmányokkal, vízummal nem rendelkeztek.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy ukrán férfi ellen.

A NAV Tolna megyei járőrei közúti ellenőrzést tartottak az M6-os autópálya dunaszentgyörgyi pihenőjénél 2016. augusztus 8-án a délelőtti órákban, amelynek során 9 óra 40 perckor intézkedés alá vontak egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott mikrobuszt. Az ukrán férfi által vezetett kisbusz zárt rakterében 33 külföldi személy tartózkodott, akik érvényes úti okmányokkal, vízummal nem rendelkeztek.

A Tolna megyei rendőrök helyszíni szemlét tartottak, a külföldi személyek ruházatát, valamint csomagjait átvizsgálták, majd őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök gondoskodtak az előállítottak ivóvízzel és élelemmel való ellátásáról. Az intézkedés alá vontak közül nyolcan még nem töltötték be a 18. életévüket, a csoportban nők nem voltak. Az önmagukat pakisztáni, bangladesi, valamint afgán állampolgárnak valló személyek mindannyian kérelmet terjesztettek elő menekült státuszuk megállapítására, őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiskunhalasi kirendeltségére vitték.

A mikrobusz vezetőjét, az 55 éves ukrán férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai a gyanúsítottat őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.