Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Február 08. 09:09, szerda | Helyi sport

Évet értékeltek a súlyemelők

Évet értékeltek a súlyemelők

2016-ban összesen 17 hazai és nemzetközi versenyen képviselték Tamásit

Bachmann Béla, a Tamási Koppány Sportegyesület elnöke elmondta: jelentősebb változások történtek az egyesület háza táján az elmúlt évben. Felvételt nyertek például az Erőemelők Országos Szövetségébe; Horváth Fülöpöt, megannyi bajnoki cím birtokosa, EB XIV. helyezett válogatott sportolót pedig átigazolták, hét év után a Testvériség Sportegyesületben folytatja munkáját. Bázis hiányában szeptemberben ismét költöztek a súlyemelők, bíznak benne, hogy a Sportok Háza megvalósulása nagy lökést ad majd a súlyemelő sportág helyi fejlesztésének és Tamási sportjának. A 2016-os esztendő kiugró eredményeket is hozott: januárban 17 igazolt versenyzővel kezdték meg az évet, a sűrű versenynaptár miatt 17 hazai és nemzetközi versenyen képviselték Tamásit, ezen belül Magyarországot az U15 és U17 EB-n és a Masters VB-n. Az eredmények közül az EB IX. helyezés kiemelkedő, nemzetközi versenyeken 3 arany, 2 ezüst, 2 bronzérem, hazai bajnokságokon pedig 7 arany, 3 ezüst, 3 bronzérem és több helyezés a termés. Válogatott versenyzőjük, Orsós Richárd nevéhez négy bajnoki cím és öt új országos csúcs fűződik. Sikeresen szervezték és rendezték meg a III. TAM-BAU Kupa, valamint az U15 és U17 Országos Bajnokság versenyeit. A Tolna Megyei Diáksport Tanács Orsós Richárd és Fenyő Dániel nagyszerű diákolimpiai teljesítményét jutalmazta, Fenyő Dániel pedig a „Tamási város jó tanulója-jó sportolója” 2016-os díjazottja, így igazán sikeres évet zártak a tamási súlyemelők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.