Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Július 25. 08:54, szerda | PR

Ez a 3 legnagyobb tévhit a tonizálással kapcsolatosan

Ez a 3 legnagyobb tévhit a tonizálással kapcsolatosan

A tonik a napi rutin második lépése, mely az arcápolás szerves részét képezi. A tonizálást rengeteg misztikus hiedelem és tévhit övezi.

Te tudod pontosan mire való? Most megmutatjuk, mire érdemes valóban odafigyelned és mi az, ami csupán a városi legendák terjedelmes táborát gyarapítja.

Sokan gondolják, hogy a tonik teljesen felesleges lépés, csak a tiniknek kell használniuk. Ez egyáltalán nem igaz, hiszen még az érett bőrnek is szüksége van a tonizálásra, pont úgy, ahogy a tinédzsereknek. Valahogy úgy érdemes elképzelni, hogy a tonik olyan az arcbőrnek, mint a ruháknak az öblítő – megoldható nélküle az arctisztítás, de a végeredmény teljesen más lesz, ha tonikot is használunk. A víz, amellyel tisztítás során érintkezik arcunk, megváltoztatja a bőr pH-értékét, így az nagyon könnyen kiszáradhat, többek között erre nyújt fantasztikus megoldást egy jó tonik. Ilyen például a The Body Shop British Rose névre keresztelt terméke, mely segít a vízhiányos bőr hidratálásában. Géles textúrájú, aloe verát és rózsaesszenciát tartalmaz, így remekül nyugtat, összehúzza a pórusokat és eltávolítja a maradék szennyeződést bőrről.

A következő nagy tévhit az, hogy a tonik egyenértékű az arctisztítóval. Sokan esnek ebbe a hibába, de a tonikot nem szabad összetéveszteni az arctisztítóval, ugyanis a tonik nem fogja a szennyeződéseket megfelelően eltávolítani, sőt, a pórusösszehúzó hatása révén még jobban “bezárja” azokat az arcbőrünkbe - ez pedig pattanások és más bőrhibák kialakulásához vezethet. A tonik igazi funkciója a bőr megfelelő pH-jának visszaállítása és a pórusösszehúzás. Bár egy komplett arctisztítás elvégzésére a tonik önmagában nem alkalmas, de azoktól a nagyon ragaszkodó smink- és szennyeződésmaradványoktól segít megszabadulni, amik a kétlépéses arctisztítás után is bőrünkön maradtak. Kiválóan tölti be ezt a funkciót például a Kínai ginzeng és rizs tonik. Ez egy hidratáló, tejes, The Body Shop termék, amely ragyogóbbá varázsolja a bőrt és segít a bőrtónust egyenletesebbé tenni. A rizs és ginzeng mellett szezámolajat is tartalmaz. Amellett, hogy segít eltávolítani a maradék szennyeződéseket és összehúzza pórusokat, igazán hatékonyan revitalizálja a bőrt.

A harmadik nagy tévhit, hogy a tonik a vízhiányos bőrt tovább szárítja. Ma már szerencsére nem csak azok a tonikok léteznek, amelyekre mind emlékszünk a pattanásos tinikorból. A The Body Shop kínálatában például sok alkoholmentes tonik közül válogathatunk, ezek pedig nem csak, hogy nem szárítanak, hanem kifejezetten abban segítenek, hogy minél hidratáltabb legyen a bőrünk. Ilyen például a kifejezetten száraz bőrre kifejlesztett E-vitaminos tonik, mely amellett, hogy tisztítja a bőrt és felkészíti az arcápolási rutin következő lépéseire, hidratálja és vitaminokkal is feltölti azt.

A The Body Shop termékei között rengeteg típusú, speciális tonik található, melyekről bővebb információ a weboldalukon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.