Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. November 24. 12:54, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Fedett nyomozó buktatta le a speed-el kereskedő vádlottakat

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség négy várpalotai férfival szemben, akik közül hárman a cselekményüket olyan mennyiségű kábítószerre követték el, hogy az a bűncselekmény legsúlyosabban minősülő esetét valósítja meg.

A vádirat szerint a legidősebb, 48 éves férfi 2021-ben kábítószerrel kereskedett Várpalotán, melyhez részben sógorától, részben ismeretlen személytől szerezte be a drogot, melyet azután a vele szorosan együttműködő és rendszeres anyagi haszonszerzésre törekvő 33 éves társa hozott forgalomba, akit ebben a bátyja segített.

A 33 éves elkövető előbb csak saját fogyasztásra vásárolt a férfitől, majd nagyobb tételeket kezdett el venni, hogy azokat továbbértékesítse. Vásárlói között azonban egy fedett nyomozó is volt, akinek 2021 augusztusában összesen mintegy 300 gramm speed-et adott el.

A 33 éves vádlottat a kábítószer kereskedelmében a fivére segítette, akivel egy veszprémi bérelt garázsban tárolták a kábítószert és a kiméréséhez, porciózásához szükséges eszközöket. A rendőrség 2021 augusztusában a garázst átkutatta, és a jelentős mennyiségű kábítószernek minősülő ecstasy tablettákon túl szintén jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagokat is talált a testvérpárnál.

Az ügyészség a vádiratában mind a négy elkövetővel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta, melyen túl a 48 és a 33 éves férfival szemben pénzbüntetés kiszabására és a kábítószer kereskedelmével szerzett bevételeik erejéig vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett.

A fotó a lefoglalt kábítószerről készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk