Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 22. 09:28, hétfő | Helyi

Felavatták a négy évszakos lovas pályát

Felavatták a négy évszakos lovas pályát

Remek hangulatban telt az 57. Tamási Lovas Napok a hétvégén: lovas-és kísérőprogramokból sem volt hiány.

A díjugratóké volt a főszerep augusztus 20-án, de színesítette a napot csikós és puszta ötös bemutató, fogat show, valamint ifjúsági, nyitott és amatőr, felnőtt lovasok bajnoksága is. Emellett kézműves kirakodóvásár, szabadtéri, népi ügyességi játékok, fagylalt, büfé, búcsú várta a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A nap során ünnepélyes keretek között adták át az új, négy évszakos lovas pályát, a füves terep helyett egy speciális, homokkal fedett pálya került kialakításra, és a régi lelátók helyére is újak készültek. A felújítás egyik oka, hogy a díjugrató pályák most már hazai szinten is homokkal fedettek, így a versenyek megrendezéséhez ennek a követelménynek kell megfelelni. A felújításnak köszönhetően Tamási díjugrató pályája hazai és nemzetközi szinten egyaránt megfelel az említett követelménynek. Este a Túrmezei Erzsébet rendezvénytéren folytatódtak a programok, a Szent István napi ünnepi megemlékezés keretein belül Porga Ferenc, Tamási Város polgármestere mondott ünnepi beszédet, az új kenyeret Hegedüs János plébános áldotta meg. A tartalmas napot a Kormorán Memory Band koncertje zárta. Másnap, augusztus 21-én a fogathajtók foglalták el a lóversenypályát, egészen délután 4 óráig zajlottak a versenyek, melyek az ünnepélyes eredményhirdetéssel értek véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.