Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 27. 11:31, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: sikerado.hu

Felhőszakadás miatt másodfokúra emelték a figyelmeztetést három megyében

Felhőszakadás miatt másodfokúra emelték a figyelmeztetést három megyében

Tolna megyében jelenleg a heves zivatar miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, mivel kialakulhatnak olyan heves zivatarok is, amelyeket károkozó szél, illetve jég kísérhet

Borsod, Heves és Nógrád megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás miatt keddre kiadott figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, hét megyében és Budapesten továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Négy déli megyére a heves zivatar miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés a felhőszakadás miatt. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Szintén a felhőszakadás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében a heves zivatar miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, mivel kialakulhatnak olyan heves zivatarok is, amelyeket károkozó szél, illetve jég kísérhet.
A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunától keletre kedd késő estig többfelé várható zivatar, amelyhez felhőszakadás, viharos szél és jégeső társulhat. Az Északi-középhegységben egyes zivatarok során rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék is lehullhat.
Délután az ország délnyugati, déli megyéiben egy-egy heves zivatar során akár 90 kilométer/óránál erősebb szél és nagy méretű jég is lehet - tették hozzá.
A hőmérséklet délután 24-28, késő este 14-21 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.