Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 21. 10:46, szerda | Kék hírek
Forrás: pannonmedia

Harminc hektáron égett le az erdő a Bakonyban

Harminc hektáron égett le az erdő a Bakonyban

Nem kizárt, hogy szándékos gyújtogatás áll a hátterében annak a bakonyi tűznek, mely augusztus 20-án lobbant fel nem messze Veszprémtől egyszerre két helyen.

A tűzoltók késő éjszakáig küzdöttek a lángokkal, ami igen csak megpróbálta az erejüket. A két kisebb kiterjedésű tűz közben összeért.

Immáron másodszor lobban fel tűz, amit az éjszakai órákra sem sikerült megfékeznie a nagy erőkkel kivonuló Veszprém, Somogy és Fejér megyei tűzoltóknak. A nagy kiterjedésű erdőtűz több ponton is lángra lobbantotta az aljnövényzetet és az erdő fáit. A honvédséghez tartozó területen ugyanitt pár hete már volt egy tűz, s nem kizárt, hogy gyújtogatásról van szó, mondta Hírcentrumunknak a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság vezérigazgatója, Tengerdi Győző.

A tűz oltását nehezítette a nagyon erős szél, továbbá, hogy nehezen megközelíthető helyen, több ponton is nagy aktivitással égett. Eleinte két nagyobb területen lángolt a növényzet, öt, illetve négy hektáron. Este nyolc órára azonban a két tűz összeért és rendkívül gyorsan terjedt. Rátót felett gyakorlatilag a fél hegyoldal leégett.
Mivel a területen sok helyen még mindig találhatók fel nem robbant lőszerek, a tűzoltók is veszélybe kerültek. Egy lőszer fel is robbant, eredetét egyelőre nem tudni. Sebesülés nem történt.

Tűzszerészeket is kivezényeltek a 8-10 hektáron égő erdőhöz. A kiemelt, 5-ös fokozatú tűzhöz a vizet Gyulfirátótról, Jutaspusztáról vitték – mondta Németh Tamás tűzoltó ezredes. A lángokat a hajnali órákra sikerült megfékezni. Az ügyben tűzvizsgálat indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön