Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Február 29. 10:05, csütörtök | Helyi

Illegálisan ejtették el a szarvasokat

Illegálisan ejtették el a szarvasokat

Illegális szórót létesített két férfi egy kisszékelyi tanyánál, és legalább két szarvast ejtettek el engedély nélkül.

Egy erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság feljelentése alapján indult eljárás hivatalból ismeretlen tettes ellen, aki egy kisszékelyi tanyánál illegális szórót létesített, és a nyomok alapján az elmúlt egy hónapban legalább két szarvast ejtett el engedély nélkül. A terület vadászmestere értesítette a rendőrséget, mivel vadászati jogosultsága csak a társaságuk tagjainak van. A tanyához tartozó, részben bekerített területen lévő szóró és vadkamera a tudtuk és beleegyezésük nélkül került oda. A közelben talált állatbőrök és csontok alapján minimum egy-egy, a társaság tulajdonát képező dám-, illetve gímszarvast ejthettek el.A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a tanya 69 éves sárbogárdi tulajdonosát és 82 éves, Sáregresen élő apósát. A férfiak lakásán, illetve a kisszékelyi présházban tartott kutatások során vadászfegyvert, lőszereket és fagyasztott vadhúsokat foglaltak le. A két férfit orrvadászat bűntettének gyanújával hallgatták ki, mindketten részben beismerő vallomást tettek. A nyomozás a Tamási Rendőrkapitányságon folytatódik – tájékoztatott Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.