Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Október 03. 13:53, csütörtök | Helyi

Incze Zsuzsa tartott előadást Tamásiban

Incze Zsuzsa tartott előadást Tamásiban

A „Csellengők” egykori tévéműsor szerkesztő-producere a gyermekekre leselkedő veszélyekről beszélt a középiskolás korosztálynak a Könnyü László Könyvtárban tegnap.

Előadásában elmondta: a Csellengők című, eltűnt gyerekek és felnőttek keresésére létrehozott sorozat 1994-ben indult. Közszolgálati műsorként szerettek volna segítő kezet nyújtani az érintett családoknak, hogy a nyilvánosság erejével megszólíthassák a gyerekeket; megüzenhessék, mennyire fáj szeretteiknek a hiányuk, és hogy rávilágítsanak arra, milyen veszélyek leselkedhetnek a csellengőkre. A népszerű műsor húsz évig futott, sok gyermek került elő a segítségével. Bár a tévéműsor néhány évvel ezelőtt megszűnt, Incze Zsuzsa továbbra is szeretné felhívni a figyelmet az eltűntekre, illetve a megelőzésre. Elmondása szerint így kerek a történet, ha személyesen is felkeresi az érintett korosztályt, felhívva figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre. Filmvetítéssel egybekötött bemutatóját nagy érdeklődéssel kísérték a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium tanulói. Incze Zsuzsa előadásából kiderült: nem csupán az érzelmileg és fizikailag rossz körülmények között élő családokból tűnhetnek el gyerekek. Ép, szeretetteljes, jómódú családok gyerekeire is leselkednek veszélyek, különösen az uniós csatlakozás, az országhatárok akadálytalan átjárhatósága óta. Magyarországon egyre több gyermek tűnik el, akikre komoly veszélyek leselkednek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.