Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 07. 10:49, péntek | Helyi

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP

A gyermekközintézmények támogatásával céljuk, hogy ráirányítsák a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Tolna megyében 219 gyermek részére jutatta el adományát.
A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. „A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Viola Szabolcs, a Kop-Ka Zrt. vezérigazgatója a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat I. számú Gyermekotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.
Majd folytatta: „Tolna megyében 219 főt, közel 2,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra."
„Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.” – ezzel a Szabó Magda idézettel köszönte meg a COOP-nak a támogatást dr. Tarnai Nikoletta, a Tolna Megyei Kormányhivatal igazgatója.
„Ha van lehetőség, nem csak egyszer, vagy kiemelt alkalmakkor kell jót tenni” – kezdte beszédét Ács Rezső. Szekszárd polgármestere szerint ezért külön öröm, hogy az adományátadásra az év közepén került sor, már nem először. Úgy fogalmazott, hogy a folyamatos adományozáson keresztül jól látszik, hogy a cég minden munkatársa fontosnak tartja és hozzájárul a jó ügyhöz. „Szerencsére a szekszárdi cégek körében jellemző a társadalmi szerepvállalás, de remélem, még többen követik majd a COOP példáját” - mondta el Ács Rezső, hozzátéve, hogy a város önkormányzatának kiemelten fontos a család és a gyermekek támogatása, ezért is értékeli nagyra a COOP térségben való példamutató működését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.