Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Január 09. 07:36, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu

Javult a baleseti helyzet 2016-ban a megye közútjain

Javult a baleseti helyzet 2016-ban a megye közútjain

Abból a szempontból is szerencsés volt az elmúlt év, hogy csökkent a halálos balesetek száma Tolna megyében.

Az életüket kockáztatják azok a gyalogosok, akik a közúton nem viselnek láthatósági mellényt, vagy akik kivilágítatlan kerékpárral közlekednek. Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredest, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettesét kérdezte a teol.hu a balesetek 2016-os alakulásáról. Mint elmondta, továbbra is kiegyensúlyozott a baleseti helyzet a megyében. Abból a szempontból is szerencsés volt az elmúlt év, hogy az elképzeléseiknek megfelelően csökkent a halálos balesetek száma Tolna megyében. Mint mondta, bár egy eset is tragédiának számít, de korántsem mindegy, hogy 70-80 vagy 10-15 halálos baleset történik a megyében. Hozzátette, hogy 1990 volt a legrosszabb év ebből a szempontból, akkor 70 személy halt meg közlekedési balesetben Tolnában. November végéig egyébként 11 ilyen eset történt a megye útjain. A 2015-ös év hasonló időszakában 21 halálos szerencsétlenség történt, és előfordult olyan eset is, amelynek során egyszerre hat ember vesztette életét. 2010 óta minden évben 20 alatt maradt ez a szám. A súlyos sérüléssel járó balesetek száma az előbb említett időszakig 103 volt, ami kettővel több a 2015-ösnél. A könnyű kimenetelű esetek száma az elmúlt évek tekintetében is tartósan 200 alatt maradt, november végéig 170 ilyen történt Tolna megyében. Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, hogy bár baleseti szempontból a második legbiztonságosabb megye a miénk, a célkitűzés továbbra is az, hogy a balesetek számát csökkentsék, valamint azok kimenetelét enyhítsék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.